«Виривають у пенсіонера останню копійку».

«Виривають у пенсіонера останню копійку».

«Виривають у пенсіонера останню копійку».

Поділитися новиною

«Виривають у пенсіонера останню копійку».Такими словами закінчив свою розповідь пенсіонер Олексій Мостовий, завітавши до нас у редакцію нарікаючи на «Гадяч-житло» та його роботу. Ось, що він нам розповів:

«Пішов пенсію отримувати, а мені 500 грн. не додали, обґрунтували, що зняли штраф за несплату боргу до «Гадяч-житло». Яке вони мали право, якщо договір я з ними не підписував, ідентифікаційного коду не давав.

Мало того, що я змушений платити гроші їм кожного місяця, так за несплату ще й штрафи без мого відома вираховують з пенсії. Ото, створили оте «Гадяч-житло», а кому воно потрібне? Чому, коли його створювали ніхто не врахував думки жителів міста, чи згодні вони з створенням цього комунального підприємства та сплачувати їм гроші. А за що ж вони ті гроші деруть… Дах тече, а ремонтувати ніхто і не збирається. Дерева попиляли, нехай вони вже і поганенькі, так хоч би одне посадили, нічого для людей не хочуть робити! Я, не платив і не буду платити».

Відповідно чинного законодавства з 2013 р. діє новий механізм стягнення боргу: за заявою кредитора суд видає судовий наказ без присутності сторін, тому багато боржників дивуються, що їх не викликали до суду, коли отримують на руки документ із суду з вимогою сплатити борг. Але, якщо такий наказ оскаржений у 10-денний термін, тоді справа розглядається в звичайному порядку за присутності боржника. При цьому борг за «коммуналку» можуть стягнути через суд тільки за останні три роки з моменту звернення. Власника приватизованого житла можуть виселити тільки якщо борг більше 10 мінімальних зарплат або 13780 грн. Якщо борг менший, то після рішення суду держвиконавці зобов’язані примусово стягувати борг з інших джерел доходу – зарплати, пенсії і т. д.

Оксана Руденко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...