Брудні ігри районки

Брудні ігри районки

Брудні ігри районки

Поділитися новиною

Брудні ігри районкиВкладку досить цікавого змісту виявили у п’ятничному випуску читачі «Гадяцького вісника». Не пронумерована сторінка усім своїм виглядом видавала позаплановість і незаконність. Як виявилось усе це було чорною пропагандою – своєрідною відповіддю на останній випуск газети «Мій край Полтавський», у якому автори у публікаціях звинуватили нинішнього очільника РДА у незаконних діях та махінаціях із державними коштами.

Не довго думаючи, газета підпорядкована органу місцевого самоврядування, пустила у світ листівку, яка мала б відбілити «спаплюжену репутацію» керманича.

Олег Кавун (саме його «злочинним діям» присвячено майже увесь додаток) обурений явним використанням адмінресурсу та протизаконним діям, вирішив не чекати і того ж дня звернувся до редакції, щоб дізнатися усю правду.

Нас, як місцеву незалежну пресу, також запросили, тому розповідаємо вам, як то кажуть, із перших вуст.

Що вразило спершу, так це відсутність співзасновників газети (голова РДА, його заступники, голова райради) – стати на захист працівників редакції не прийшов жоден із них. Залишили проблему на тендітні дівочі плечі. Т.в.о. редактора зрозумілого пояснення на запитання гостя редакції надати не змогла (до речі, кажуть, що після цих подій вона потрапила до лікарні). Натомість викликала поліцію, мотивуючи «захватом редакції».

Зацікавило також за чий рахунок вийшов у світ цей не зрозумілий додаток? Сумніваємось, що ініціатор друку сторінки самостійно заплатив за тираж. Знову задля чиєїсь примхи були використані державні кошти. Оглянувши листівку ми не знайшли жодних вихідних даних: ні замовника, ні відповідального за наклад, ні кількість тиражу, ні друкарні вказано не було.

За коментарем ми звернулись до одного із співзасновників газети голови райради. Нажаль поспілкуватись із ним, як і завжди не вдалося. Навіть не дослухавши до кінця нашого кореспондента посадовець поклав слухавку. Що ж, щоб отримати відповіді на усі питання нам знову довелося відправити інформаційний запит, відповідь на який обов’язково опублікуємо у наступних номерах тижневика. 

Останній раз подібні листівки, які компрометували деяких кандидатів в депутати, були розповсюджені перед місцевими виборами. Тоді листівки з’явились ніби нізвідки (хоча усі здогадалися чиїх рук це справа). Останній випадок дуже схожий – тим паче, що вкладені вони у провладну газету.  

Дана подія ще раз дала змогу впевнитись у тому, що, як не прикро, нічого не змінилося. Вкотре дії чиновників дають нам зрозуміти, що не потрібно пускати до влади бізнесменів. До «керма» стали нові люди, які, до речі, обіцяли жити по-новому, а система залишилася старою. Ну не втримуються молоді та перспективні підприємці від спокуси збагатитись за державний кошт. Поринувши у «гру» і побачивши перспективу збагатитись, вони забувають про всі обіцянки, які колись давали громаді. Цей випадок ще раз доводить: потрібно змінювати стереотипи, ламати закоренілі принципи. У іншому разі громада терпіти не буде і чекатиме вас, шановні керманичі, та ж сама доля, що і ваших попередників.

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...