Та горіть ви у пеклі після таких злодіянь проти народу.

Відповідь О.М. Кавуна на статтю в «БМ» від 11 лютого цього року

Відповідь О.М. Кавуна на статтю в «БМ» від 11 лютого цього року

Поділитися новиною

 Та горіть ви у пеклі після таких злодіянь проти народу.«Бачили очі, що вибирали…»
Добрий день, шановна редакціє!
Звертаюся до вас із надією, що надрукуєте мою критичну статтю під назвою «Бачили очі, що вибирали».

З приходом до корита нової влади на думку приходить народна мудрість «Бачили очі, що купували, тепер їжте, поки не повилазять». Ця мудрість стосується виборів мера міста Гадяч пана Нестеренка В.О.

Народ вже звик наступати на одні і ті ж самі граблі. Ми вже маємо гіркий досвід виборів Президента-олігарха Порошенка. Усе без винятку пронизано в країні повальною корупцією, іде планомірне пограбування українського народу, проводяться підкилимні ігри навколо Яценюка та уряду в цілому. 

Гадячани вибрали мером міста Нестеренка. Основна мета бізнесмена – збільшити всіма правдами і не правдами свої прибутки. Основна мета пересічного громадянина – протягнути від зарплати до зарплати або від пенсії до пенсії, щоб, вибачте, ноги на протягти. Для прикладу, подивіться, як  були прочищені прибудинкові території, територія автостанції і як звільнена від снігу територія біля ресторану «Старий город». То про кого дбає Нестеренко? Невже гадяцькі підприємці, особливо у галузі будівництва, сподіваються на прозорі тендери у сфері надання послуг по розбудові та благоустрою міста?

Уже пройшла ейфорія після отримання Гадячем статусу міста обласного значення. Ініціатором та ідейним натхненником цього дійства був саме Нестеренко. Колишній мер Т. Савченко з метою отримання хоч якоїсь шпарини біля корита з народними грошима співала оди пану Нестеренку за те, що він ціною героїчних зусиль добився для міста такого високого статусу. Щоправда нинішній скороспечений мер за такий короткий проміжок часу до Зірки Героя не дотягнув, а нагороджений Президентом орденом «За заслуги II ступеня». За які заслуги? Чим він заслужив?

Після отримання статусу міста обласного значення весь тягар фінансування державного сектору ліг на плечі місцевого бюджету. Усі принади даного статусу відчули на собі працівники державних установ. На фоні зростання цін на продукти, промислові товари, послуги, тарифи, девальвації гривні людям знизили заробітні плати. Та й які ж ті зарплати? Ліквідували частину соціальних виплат. Де ж ваша совість? Та горіть ви у пеклі після таких злодіянь проти народу. Та чи ж ви, «шановні», не могли попередньо прочитати статут міста обласного значення і зважити наші можливості?

Я все життя пропрацювала у бюджетній сфері. Усього довелося побачити в житті, але такої наруги над людьми ще не бачила. Благаю вас провести опитування серед жителів міста з питанням: як змінилося ваше життя після отримання Гадячем статусу міста обласного значення? А за результатами зробити висновки. Якщо життя покращилось, то честь і слава нинішньому меру, а якщо погіршились, то гнати Нестеренка з посади мітлою.

Нещодавно жителі міста, які ще не отримали субсидії або не мають права на них, отримали платівки за опалення за січень місяць. Ці суми становлять тисячі гривень, а то й більше. Повірте мені,  бачила людей із сльозами на очах і з прокльонами в бік нинішньої влади. За що жити? За що вчити дітей? За що купувати недешеві ліки? Ганьба чиновникам від влади, які ніяк не наїдяться. Життя дається людині один раз. То ми теж хочемо жити, хоча б не як собаки. Наші діти і онуки теж хочуть навчатися, мати роботу, отримувати достойну зарплату. Ви, «шановні дармоїди-можновладці», довели народ  до того, що значна частина працездатного населення країни їде на заробітки до країн Західної Європи як дешева робоча сила. Душа кипить від такої тяжкої політики держави. Я впевнена, що суд людський і суд Божий над нелюдами вже не за горами. Не можу більше писати, бо сльози заливають очі…

З повагою до вас жителька міста Гадяч М.І. Поливана.

3 коментарі до “Та горіть ви у пеклі після таких злодіянь проти народу.

  1. Мене дуже цікавить ст.79 ЗУ “Про місцеве самоврядування” – Дострокове припинення повноважень міського голови. п.5. Відкликання за народною ініціативою. Дасть бог здоров”я, дочекаємося відповідного терміну і народ висловить свою думку.

  2. Вперше було виділено з міського бюджету193 тис.880 грн.матеріальної допомоги на оздоровлення працівникам ДНЗ та 172 тис.080 грн. працівникам загальноосвітніх шкіл міста.На безкоштовне харчування діток 1-4 класів-виділено на попередній сесії 630 тис.грн.,а на цій додатково 740 тисяч грн.На виплату матеріальної допомоги заплановано 500 тисяч грн.На виконкомі розглянуті перші заяви-виплачено 19000 грн.На розгляді дванадцять заяв учасників АТО це 60 тисяч грн.Цього року вперше огороди за автостанцією будуть зорані за кошти міської ради іроздані безкоштовно всим бажаючим.

  3. На цей рік заплановано відремонтувати доріг на загальну суму 3 млн.200 тисяч грн.,каналізаційний колектор-350 тисяч грн.,вуличне освітлення -180 тисяч грн.,реконструкція міського парку-500 тисяч грн.,придбання світлофорів “на сарський”-199000 грн.,300000 на ремонт бітумних покрівель.З міського бюджету додатково на утримання шкіл міста виділено 5 млн грн.,а на ДНЗ-3 млн.грн.НА 24 ГРУДНЯ 2015 РОКУ ПРИЙНЯТИЙ ЗБАЛАНСОВАНИЙ БЮДЖЕТ.А те, що держава змушує нас фінансувать повинно підтвержуватись коштами з держбюджету.Свої проблеми на плечі тереторіальної громади міста перекладати не потрібно.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...