Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Поділитися новиною

Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування деяким категоріям громадян органами соціального захисту населення

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року №785 «Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян»

грошова компенсація виплачується інвалідам війни та інвалідам, зазначеним в абзаці третьому частини першої ст. 6 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань», за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виділення путівки або виплати грошової компенсації за бажанням, якщо ці особи протягом двох років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань. Грошова компенсація виплачується у таких розмірах: інвалідам 1 і 2 групи – 100 відсотків середньої вартості путівки; інвалідам 3 групи – 75 відсотків середньої вартості путівки, що визначає Міністерство соціальної політики за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням із Міністерством фінансів щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік. Підставою для виплати грошової компенсації є заява про виплату компенсації, посвідчення особи, що підтверджує її належність до пільгової категорії населення та копії трудової книжки (для працюючих – довідка з місця роботи, що протягом попередніх двох років не отримували безкоштовної путівки). У разі смерті особи, яка мала право на грошову компенсацію, неодержана нею сума не виплачується. Виплата компенсації ветеранам війни проводиться у порядку, визначеному Міністерством праці з Міністерством фінансів та Державним казначейством України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року №150 «Про затвердження Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування» передбачено виплату грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування інвалідам загального захворювання та з дитинства. Виплата грошової компенсації проводиться у відповідності до медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає право інвалідів на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням, управлінням праці та соціального захисту населення за умови перебування на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Грошова компенсація за путівку виплачується, коли інвалід протягом трьох календарних років не одержував безоплатної санаторно-курортної путівки до санаторно-курортного закладу, у розмірах: інваліди 1 і 2 групи – 75 відсотків, 3 групи – 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що визначається Міністерством праці за поданням Фонду соціального захисту інвалідів, погодженим із Міністерством фінансів, щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік, на підставі заяви інваліда про виплату компенсації, медичної довідки за формою 070/0 щодо необхідності санаторно-курортного лікування та посвідчення інваліда, що підтверджує його належність до пільгової категорії населення. Громадяни, які працюють (навчаються), додатково подають довідку з місця роботи (навчання) про те, що він протягом трьох років не одержував безоплатну санаторно-курортну путівку. Після виплати інвалідові зазначеної грошової компенсації період  повторного перебування його на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням обчислюється з дня подання ним необхідних документів. Цей закон вступив в дію з 1 січня 2009 року.

У 2017 році виплата компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування буде проводитися: інвалідам війни за 2015–2016 роки, інвалідам загального захворювання – за 2014–2016 роки на підставі поданого пакету документів до управління  соціального захисту населення. 

Особам, які перебувають на обліку для отримання путівки на санаторно-курортне лікування та бажають отримати компенсацію, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. 50 років Жовтня, 44 (телефон для довідок 2-14-75).

В. Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...