«У фільмах показують одне, а насправді все по-іншому»

«У фільмах показують одне, а насправді все по-іншому»

«У фільмах показують одне, а насправді все по-іншому»

Поділитися новиною

«У фільмах показують одне, а насправді все по-іншому» Нещодавно представники місцевих ЗМІ зустрілися з головним поліцейським району Віталієм Ботвиною. Він проінформував пресу про стан протидії злочинності у районі, зупинився на розкритті злочинів та випадків вчинення шахрайства . Про найцікавіше читайте далі.

Про виховання дітей

«Продовжуємо відстоювати принципову позицію щодо виховання дітей. Маю на увазі вживання алкогольних напоїв і тютюнопаління. Проводимо рейди по виявленню місць, де продовжують продаж алкогольних напоїв підліткам, співпрацюємо із місцевими активістами. Проводимо профілактичні бесіди із школярами. 

Здійснюємо перевірки «неблагополучних» сімей. Не маємо на меті притягти батьків до відповідальності, головне, щоб діти росли і розвивалися в нормальних умовах, не голодували, не вчиняли правопорушень та злочинів».

Про підготовку поліцейських

«Гадяцький відділ – базовий. Нам підпорядковуються ще й Зіньків і Котельва. Можу із упевненістю заявити, що у нас робота налагоджена. Йде період становлення, проводиться укрупнення, ми усі потроху до нього адаптуємось, заново навчаємося.

Зізнаюся, наші спеціалісти бояться повністю використовувати свої повноваження, передбачені законом «Про Національну поліцію». Потрібно навчати людей – вони повинні майстерно виконувати свої обов’язки, постійно відточувати свої уміння. У фільмах показують одне, а насправді все по-іншому. 

Кожного четверга у нас проходять зайняття по нормативах і фізичних навичках.  Нещодавно відбулись тренування групи захоплення. Усе відпрацьовуємо наяву, так краще засвоюється матеріал. Я очікував гіршого від своїх бійців, але вони показали себе у кращому вигляді. Такі навчання потрібні і будуть проводитись надалі.

Для фізичних тренувань ми просимось у спортзали місцевого ВПАУ чи Гадяцької гімназії. Є у нас недобудоване приміщення спортзалу, точніше, не приміщення, а самі стіни. Спортзал міг бути настільки потужним, що можна олімпійські ігри приймати. Але на сьогодні я не бачу сенсу відбудови спортзалу для підрозділу, який постійно скорочується. Було б краще розбудувати його як гуртожиток для родин поліцейських (згідно статистики лише 30% поліцейських мають своє житло)».

Про перспективу і плани

«Усе повинно бути цивілізовано і відповідати сучасності. Ми побудували нову систему відеонагляду і зараз її удосконалюємо. Попередньо місто закупило камери, які діють тільки вдень, ми ж встановлюємо набагато потужніші. У планах встановити програму на камери, яка фіксує номерні знаки автомобілів.

Ще одна із новинок, яку ми впровадили останнім часом, – це встановили GPS-трекер (пристрій для дистанційного відстеження місцезнаходження) на черговий автомобіль. Усі службові авто плануємо обладнати такими ж пристроями.

Можливо, буде створена окрема конвойна служба, адже найбільше часу займає перевіз людини в СІЗО). Ізолятори тимчасового тримання будуть локалізовані у декілька підрозділів –  їх зроблять 11».

Про громадський порядок

«Вважаю, що до охорони громадського порядку повинні залучатись і громадські організації. У нас є ГО «Безпека», але, самі розумієте, не дуже хочеться працювати просто так. Тому ми пропонуємо ввести систему преміювання. Також плануємо закупити елементарні засоби захисту для громадських захисників порядку. Це у рази збільшить їх можливості».

По справі Донос

«Справа розглядається судом. Не можу коментувати, бо розслідуванням цієї справи займалося слідче управління. На мій погляд, із нашими слідчими можна було б розглянути справу якісніше, адже саме ми виїжджали на місце події. У той же час я не сумніваюсь, що міра покарання буде прийнята відповідна. Покарання, безсумнівно, буде».

Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...