Реформують рятувальників: як це буде

Реформують рятувальників: як це буде

Реформують рятувальників: як це буде

Поділитися новиною

Реформують рятувальників: як це будеДо Гадяцького району потроху наближається реформування державної служби із надзвичайних ситуацій. 

«У зв’язку з тим, що у  2016  році передбачається завершити реорганізацію системи  ДСНС України (передбачається, що державні пожежні частини будуть передані на баланс місцевих громад, і таким чином ДПРЧ-6 м. Гадяч буде забезпечувати пожежну охорону Гадяцької громади),

іншим громадам, які згідно «Перспективного плану формування територій громад Полтавської області» затверджено розпорядження КМУ від 23 вересня 2015 року, це Веприцька, Лютенська, Сарівська, Петрівсько-Роменська, слід перебачити створення своїх пожежних підрозділів – місцевої пожежної охорони (МПО)», – про це повідомив на одній із апаратних нарад РДА начальник Гадяцького РС ГУ ДСНС Василь Губський.

Це значить, що дуже скоро новостворені громади створять пожежно-рятувальні підрозділи для забезпечення місцевої пожежної охорони. Фінансування та матеріально-технічне забезпечення пожежно-рятувальних підрозділів буде здійснюватись за рахунок коштів місцевих бюджетів та інших джерел, не заборонених законодавством.

У разі якщо населений пункт не в змозі створити власний підрозділ, але розташований поруч із громадою, яка вже створила таку місцеву пожежну охорону, то вони можуть просто забезпечити фінансову підтримку таких підрозділів.

Оксана Кириченко (за матеріалами апаратної наради в РДА)

Реформування ДСНС в Україні

Як розповів радник глави МВС, у першу чергу в ДСНС хочуть скоротити кабінетних працівників. Щоб збільшити ефективність роботи бойових підрозділів, скоротять управлінський штат. 

Головною проблемою відомства вважають архаїчний парк рятувальної техніки. Тож найбільшим клопотом буде віднайти кошти на заміну технічного оснащення. Сподіваються на допомогу європейських партнерів і прозорі закупівлі.

Також задля економії частина функцій із пожежогасіння буде передана місцевим громадам. На цьому рівні буде створюватися потужна місцева пожежна охорона, яка працюватиме у громадах і конкретних населених пунктах. Другий важливий етап – створення добровільних пожежних команд. Зарплату добровольці, певна річ, не отримають. Але готувати їх будуть нарівні з професіоналами.

І врешті, у рамках реформи планується підвищення окладів простих рятувальників, проте конкретну суму, на яку зростуть зарплати, поки що не називають.

1 коментар до “Реформують рятувальників: як це буде

  1. та який дурний за дякую буде працювати.все добре знищать,а доброго путнього не придумають.згідний що обласні управління дсн потрібно скоротити на 90 відсотків.а взагалі нічого доброго не вийде

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...