Звіт Пенсійного фонду по лінії запобігання та виявлення корупції в 2015 році

Про ситуацію з виплатою пенсій та етапи їх підвищення у 2016 році

Про ситуацію з виплатою пенсій та етапи їх підвищення у 2016 році

Поділитися новиною

Звіт Пенсійного фонду по лінії запобігання та виявлення корупції в 2015 роціЗвіт про роботу управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі по лінії запобігання та виявлення корупції в 2015 році

Надання роз’яснень антикорупційного законодавства

Одним із головних завдань управління з питань запобігання та виявлення корупції протягом 2015 року була реалізація пріоритетних напрямів антикорупційної політики, закріплених у Національній антикорупційній стратегії на 2014-2017 роки, затвердженій  Законом України від 14 жовтня 2014 року №1699-VII, Закону України «Про запобігання корупції» від 14 жовтня 2014 року №1700-VII.

В управлінні проводилася роз’яснювальна робота щодо реалізації антикорупційної політики. Особливу увагу зосереджено на необхідності безумовного дотримання норм законодавства у сфері антикорупційної політики, державної служби та етики державного службовця під час виконання службових обов’язків та у повсякденній діяльності. Із метою поширення відповідних знань протягом минулого року проводилися навчання з працівниками управління по вказаних напрямках, усього проведено 10 семінарів. Здійснено підбір нормативно-правових документів, які регламентують питання запобігання і протидії корупції. Робота з протидії корупції в управлінні проводиться з урахуванням «Програми кадрового забезпечення органів Пенсійного фонду України на 2011–2015 роки». Відповідно до розділу IV Закону України «Про запобігання корупції» усі державні службовці дотримуються спеціальних обмежень, спрямованих на запобігання корупції. Жоден держслужбовець не сприяє, використовуючи своє службове становище, фізичним і юридичним особам у здійсненні ними підприємницької діяльності, отриманні субсидій, субвенцій, дотацій, кредитів чи пільг з метою незаконного одержання за це матеріальних благ, послуг, пільг або інших переваг. Держслужбовці управління в районі не займаються підприємницькою діяльністю, не є повіреними третіх осіб у справах державного органу, в якому працюють, а також не виконують роботу за сумісництвом. Проведено 5 тематичних нарад, на яких розглянуто питання про стан протидії корупції в управлінні.

Виявлення конфлікту інтересів

Постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо обов’язковості повідомлення про наявність конфлікту інтересів та шляхи його врегулювання, як це передбачено ст.ст. 28-29,38 Закону України «Про запобігання корупції».

Виявлення сприятливих для вчинення корупційних правопорушень ризиків у діяльності посадових і службових осіб

На постійному контролі перебуває достовірність ведення бухгалтерського обліку, фінансово-господарської діяльності, цільового та ефективного використання бюджетних коштів. Для забезпечення відкритості, безумовного виконання антикорупційного законодавства, прозорості у діяльності начальником управління на початку поточного року були затверджені заходи на 2015 рік щодо попередження причин та умов, які сприяють корупції. 

Надання допомоги у заповненні декларацій про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру

Особи, уповноважені на виконання функцій держави, зобов’язані щороку за місцем роботи (служби) подавати декларацію про майно, доходи, втрати і зобов’язання фінансового характеру. В управлінні було організовано роботу щодо надання роз’яснення  питань декларування доходів згідно із Законом України «Про державну службу» щодо подання декларації про  майновий стан і доходи (податкової декларації).  У відповідності до ст.12 Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» усі державні службовці управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі до 1 квітня 2015 року подали декларації про доходи, зобов’язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця.                Відповідно до ст. 64 Закону України «Про запобігання корупції» надсилалися за встановленою формою узагальнені дані щодо результатів роботи з питань запобігання та протидії корупції в управлінні головному спеціалісту з питань запобігання та протидії корупції Головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області. Проводився аналіз стану дотримання антикорупційного законодавства в управлінні.

У 2015 році проведена спеціальна перевірка при призначенні на посаду у відділ пенсійного забезпечення.

Публікації в засобах масової інформації з питань запобігання корупційним проявам

Здійснювалися заходи щодо забезпечення належної організації особистого прийому громадян, роботи зі зверненнями громадян з метою запровадження дієвого механізму зворотного зв’язку з громадськістю щодо повідомлень про факти можливих корупційних правопорушень з боку працівників управління. За 2015 рік проведено 45 виїзних прийомів громадян за місцем проживання, проведено 39 публікації в газетах району, 13 «круглих столів», 17 семінарів, 14 виступів на радіо. В управлінні створені і діють «інформаційні вікна» та «гарячий телефон» за № 2-19-58 та 2-04-16, де надано консультації з питань пенсійного забезпечення 281 громадянину. У громадській приймальні забезпечено постійну роботу інформаційного кіоску.

На апаратних нарадах в управлінні розглянуто 5 питань щодо запобігання та протидії корупції. Проведено 10 лекцій, семінарів та бесід із зазначених питань. У засобах масової інформації з початку року розміщено 5 публікацій про роботу управління щодо запобігання та протидії корупції.

Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...