Пожежам заслін!

Пожежам заслін!

Пожежам заслін!

Поділитися новиною

Пожежам заслін!Гадяцький районний сектор ГУДСНС України в Полтавській області вкрай стурбований обстановкою з пожежами, що склалася на даний момент у Гадяцькому районі. Уже за цей період на території Гадяцького району виникло 9 пожеж, проти 7 за аналогічний період 2015 року (+28,5%), вогнем нанесено прямий матеріальний збиток на суму 285000 грн, проти 149400 грн в 2015 році (+91%). У результаті пожеж у 2016 році загинула одна людина проти двох у порівнянні з 2015 роком.

Основними причинами виникнення пожеж на території району у 2015 році є: коротке замкнення електромережі – 4 пожежі (44,5%), порушення правил монтажу та несправність пічного опалення – 3 пожежі (33,3%), необережне поводження з вогнем – 1 (11,1%), підпал – 1 (11,1%).

За минулий тиждень у Гадяцькому районі виникла 1 пожежа.

Так, 9.02.2016 року о 18 годині 25 хвилин черговому диспетчеру ДПРЧ-6 ДПРЗ-1 ГУ ДСНС України в Полтавській області від громадянина К. надійшло повідомлення про пожежу в одному із гаражних кооперативів м. Гадяч. Виїздом на місце події встановлено, що місцем виникнення пожежі є автогараж громадянина Б. Унаслідок загорання пожежею знищено майно, розташоване всередині автогаража.

Основними причинами загибелі людей у зимову пору року є: необережне поводження з вогнем при палінні, порушення правил пожежної безпеки при користуванні електрообігрівальними приладами, експлуатації пічного (газового) опалення та коротке замкнення електромережі.

Аби вплинути на свідомість громадян, попередити їх про суворе дотримання правил пожежної безпеки та роз’яснити громадянам правила пожежної безпеки під час користування пічним опаленням та різного роду обігрівальними приладами, працівники Гадяцького РС ГУДСНС України в Полтавській області провели профілактичні рейди, під час яких здійснюються подворові обходи житлового сектора Гадяцького району.

Така робота ґрунтується на проведенні серед населення інструктажів та роз’яснювальної роботи, направлених на те, щоб викликати у громадян почуття обережного ставлення до виконання елементарних правил безпеки життєдіяльності, уважного ставлення до власного життя та здоров’я, а також життя та здоров’я оточуючих. Особлива увага під час подібних заходів приділяється категорії людей, які зловживають спиртними напоями, а також родинам, які виховують дітей. Під час відвідування помешкань рятувальники звертають увагу та вказують на недоліки щодо протипожежного стану пічного опалення, зокрема, наявність тріщин у печах, своєчасне їх очищення від сажі, стан димоходів тощо. Не залишаються поза увагою і питання стану електромережі у приватних будинках. Мешканцям роз’яснюється, яку небезпеку становить виникнення пожеж через коротке замкнення електромережі, що містить в собі наявність «скруток» та застосування саморобних плавких запобіжників в електролічильниках.

Шановні громадяни, будьте обережними та дотримуйтесь правил пожежної безпеки під час влаштування та при експлуатації електрообігрівальних, опалювальних та газових приладів. Пам’ятайте: суворе дотримання правил пожежної безпеки збереже ваше житло від пожеж.Також попереджаємо про небезпеку перебування на льоду.

У разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером 101.

В. Губський, начальник Гадяцького РC ГУДСНС України в Полтавській області, підполковник служби цивільного захисту

LIVE OFFLINE
track image
Loading...