Зміни до порядків виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Зміни до порядків виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Зміни до порядків виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Поділитися новиною

Зміни до порядків виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікуванняКабінетом Міністрів України прийнято постанову від 25.11.2015 р. №969 щодо внесення змін до порядків виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування інвалідам війни, інвалідам загального захворювання та з дитинства, яка набирає чинності з 1 січня 2016 року.

Зазначена постанова прийнята, зокрема, на виконання пункту 3 статті 13 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», де інвалідам війни передбачено безплатне позачергове щорічне забезпечення санаторно-курортним лікуванням із компенсацією вартості проїзду до санаторно-курортного закладу і назад у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

Крім того, статтею 29 Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» визначено право інвалідів та дітей-інвалідів на одержання грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та компенсації вартості самостійного санаторно-курортного лікування.

Такі виплати проводяться у відсотковому відношенні, а саме: для інвалідів війни 1 та 2 групи – 100% середньої вартості путівки, установленої на поточний рік, інвалідам війни 3 групи – 75%, інвалідам загального захворювання та з дитинства1 та 2 груп – 75%, а 3 групи – 50% середньої вартості путівки.

Середню вартість санаторно-курортної путівки визначає Мінсоцполітики за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням з Міністерством фінансів щороку в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік.

В. Тарасенко, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...