Центрами обслуговування платників Гадяцької ОДПІ у минулому році надано понад 40 тисяч послуг

Шановні громадяни, задекларуйте доходи, отримані у 2015 році!

Шановні громадяни, задекларуйте доходи, отримані у 2015 році!

Поділитися новиною

Центрами обслуговування платників Гадяцької ОДПІ у минулому році надано понад 40 тисяч послугПротягом 2015 року кількість наданих адміністративних  послуг, а саме: видача карток платників податків, довідок, свідоцтв, витягів із реєстрів та іншого – склала 6462. Також, фахівцями центрів обслуговування платників Гадяцької ОДПІ за минулий рік надано більше, ніж 5641 консультація щодо дії норм податкового законодавства або порядку заповнення та подання звітності.

Загалом, до центрів обслуговування платників Гадяцького, Котелевського, Зіньківського районів у 2015 році звернулося понад 40 тисяч громадян. Слід зазначити, що до центрів обслуговування платники звертаються стосовно отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів до бюджету. Таких довідок підготовлено та надано платникам 195.

Упродовж минулого року ЦОПами Гадяцької ОДПІ було видано понад 3528 карток платника податків. 265 громадян здійснили реєстрацію платника єдиного податку та 367 платників отримали витяг із реєстру платників єдиного податку. Також 488 суб’єктів господарської діяльності скористалися послугами з реєстрації розрахункових книжок та 591 суб’єкт господарської діяльності здійснив у центрах обслуговування платників реєстрацію книжок обліку розрахункових операцій. Для залучення платників до звітування за допомогою on-line сервісів у ЦОП із початку року видано 270 ключів електронних цифрових підписів. Із метою оцінювання якості надання послуг у центрі постійно проводиться письмове анкетування. Створення комфортного та якісного сервісу є одним із пріоритетних завдань у взаємовідносинах органів фіскальної служби з платниками податків. 

***

За 2015 рік Гадяцькою ОДПІ розглянуто 10 запитів про отримання публічної інформації

Із метою забезпечення прозорості та відкритості своєї діяльності, реалізації права кожного на доступ до публічної інформації, надання інформації за запитами відповідно до Закону України «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон) Гадяцькою ОДПІ забезпечено розгляд документів із проханням надати публічну інформацію з посиланням на Закон, які надійшли поштою та електронною поштою. Так, за минулий рік до Гадяцької ОДПІ від платників податків надійшло 10 запитів. Більша частина, а саме 8 запитів, надійшло від юридичних осіб, 2 запити – від представників ЗМІ.

Переважна кількість запитів, а саме 7, надіслано електронною поштою, 2 надіслано письмово.

Запитувачі, зокрема, зверталися з проханням надати інформацію щодо:

– ставок земельного податку за 2016 рік;

– діяльності підприємств;

– відомостей про третіх осіб.

За результатами розгляду 9 запитів на отримання публічної інформації задоволені та відповідно до статті 22 Закону відмовлено в задоволенні 1 запиту на інформацію.

Н. Пасічник, завідувач сектору реєстрації платників та електронних сервісів 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...