«Бурса» FOREVER

«Бурса» FOREVER

«Бурса» FOREVER

Поділитися новиною

«Бурса» FOREVERБільшість з нас і не уявляє міста без «бурси» – так уже більше 60-ти років називають «Гадяцьке вище професійне аграрне училище», де навчаються діти не тільки з нашого району, а й із сусідніх. У навчальному закладі можна здобути професії робітничого спрямування. Ураховуючи те, що наш район аграрний, професії користуються попитом.

Звісно, не всі хочуть і можуть бути юристами та фінансистами, комусь потрібно і в полі працювати, працівників годувати, устаткування ремонтувати. Навчання у вищих навчальних закладах не всім «по карману», та й здібності не кожен має.

Не встигли місцеві громади потішитися збільшенням надходжень від бюджетної децентралізації, як уряд і Верховна Рада «ощасливили» їх новацією. Відтепер, згідно з новим Бюджетним кодексом, фінансування закладів професійно-технічної освіти, розташованих на території міст обласного значення, – їхній клопіт.Існує велика загроза, що коштів на фінансування професійно-технічного закладу у місцевому бюджеті не вистачить, і це призведе до його закриття.

 29 січня промайнула новина, що представники професійно-технічних навчальних закладів вийшли на пікет, який відбувся у Києві. У ньому взяли участь і гадячани. Відразу, як з’їхалися, разом із усіма протестувальниками пішли під Кабінет Міністрів, щоб висловити своє ставлення до реформи. До них ніхто не вийшов, крім секретаря, який взяв документи з підписами працівників профтехосвіти. Потім мітингувальники перейшли під Верховну Раду, вони вимагали повернути училища на державне чи обласне фінансування. Їм пообіцяли залишити фінансування на місцевих бюджетах, але зголосилися надати субвенцію…

Оксана Руденко 

Як повідомив директор Гадяцького ВПАУ Олександр Мигаль на час виходу тижневика, Верховна Рада ще не визначилась із шляхом вирішення проблеми. Остаточне рішення ми обов’язково повідомимо згодом. 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...