По чиєму «уставу» живе Гадяч?

По чиєму «уставу» живе Гадяч?

По чиєму «уставу» живе Гадяч?

Поділитися новиною

По чиєму «уставу» живе Гадяч?«Статут – це не просто документ, а так звана «Конституція міста», що регламентує діяльність територіальної громади та її взаємовідносини з представницькими виконавчими органами, він є одним із елементів творення самої громади і її повноцінного ефективного сталого розвитку».

Цей документ повинен бути у кожного українського міста. Але наш статут, як виявилося, створили просто «для галочки».

Не написали, а точніше сказати, просто «передерли» із миргородського і спокійнісінько оприлюднили його на сайті міськради, а перед цим ще й на сесії міськради затвердили усім депутатським корпусом. При цьому навіть не спромоглися назву міста змінити.

Але пильне око гадячан, звісно, цю недоречність помітило, про що і було повідомлено працівникам міськради. Там не розгубилися і швиденько подякували усім містянам за жваве обговорення статуту. Навіть пропозиції та зауваження пообіцяли прийняти до відома і згідно них відкоригувати.

Та й цього разу не впорались – уже «оновлений» статут відразу ж розкритикували гадячани. 

«Проект статуту сирий, багато неточностей, невідповідності законодавству України. Потребує серйозної доробки. І взагалі – хто відповідальний за його підготовку? Той, хто його «редагував», навіть не «напрягся» дізнатися про герб Гадяча та описати його! Оце так і містом керують…» – такі відгуки отримав наш статут у соцмережах.

І справді, рівень підготовки такого важливого документа показує ставлення посадовців до своїх обов’язків, професіоналізм і відповідальність тих людей, які над ним працювали. Повинна ж таки бути хоч якась відповідальність за недобросовісне виконання посадових обов’язків? Чи усім байдуже? Сподіватимемося, що ні.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...