Хай свята водичка окропить ваші личка

Хай свята водичка окропить ваші личка

Хай свята водичка окропить ваші личка

Поділитися новиною

Хай свята водичка окропить ваші личка

19 січня християни святкували Хрещення Господнє або Богоявлення. Це третє, найбільше і, на жаль, завершальне свято Різдвяно-новорічного циклу. Прикро, але кілька років поспіль місцеві священики не проводять хресний хід до річки. Тож цього дня у кожному храмі нашого міста служили святкові літургії, які традиційно завершились великим освяченням води (обряд освячення води виник ще з перших часів християнства за прикладом Ісуса Христа, який освятив води Йордану).

Одна із традицій цього свята – масове купання у водохресній ополонці. І навіть несприятливі погодні умови не завадили цьогоріч зануритися у святу водицю – найбільші сміливці, не зважаючи на холод, занурювалися із головою. А ті, хто ще не наважився освятити душу й тіло у морозній січневій водичці, із захватом спостерігали за пірнальниками. Хоча, мусимо зізнатись, цьогоріч купальників було небагато.

Нехай Хрещення Господнє в хату,
Радості вам принесе багато,
Розбудить приспані надії,
Добром і щастям вас засіє,
Водицею окропить та любов’ю
І подарує вам міцне здоров’я!

Далі дивіться фотозвіт.

{gallery}2016/3/v{/gallery}

«Базар Медіа в Україні» 

Вважається, що вода, освячена 18 і 19 січня, називається Богоявленською або Йорданською і має однакову силу і застосування: нею освячують храми і домівки, дають пити тяжкохворим та дітлахам, зберігають вдома протягом року до наступного Водохреща.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...