«Зима прийшла неочікувано»

«Зима прийшла неочікувано»

«Зима прийшла неочікувано»

Поділитися новиною

«Зима прийшла неочікувано»Обережно – лід!
Існує такий жарт: «Зима прийшла неочікувано». Однак не лише красою запам’ятаються ці перші майже зимові дні декому із земляків. Адже ж окрім снігу дороги та тротуари нашого міста покрила кірка льоду. Комунальники, звісно ж, виявилися не зовсім готовими до такого розвитку подій, тож якщо дороги все ж посипали, тротуари залишалися обледенілими навіть у центральній частині Гадяча.

Це створило неабиякі незручності для пересування містом, і, як наслідок, наша редакція вже отримала кілька сигналів про падіння та забиття від мешканців. Тож закликаємо вас бути якомога обережнішими до того часу, поки комунальники не розпочнуть повномасштабну боротьбу з обледенінням, або ж під дією можливого потепління льодяна кірка не розтане сама.

Особливо акцентуємо увагу пішоходів. Адже на обледенілій дорозі навіть перехід по «зебрі» може не убезпечити від неприємностей. Бо ж водій може бути, як кажуть, «неперевзутий» і пересуватися ще на літній або просто «лисій» гумі, що ускладнить для нього гальмування на покритій льодом дорозі. Окрім того, багато наших земляків люблять вискакувати на перехід, як кажуть, в останню секунду ще й обурюються: «А що? Я ж на переході. Повинні зупинятися». Наче не розуміють, що загальмувати в останній момент, коли перехожий вже фактично перед капотом, дуже складно навіть досвідченому водієві. На льодяній дорозі це стає практично неможливим. Тож будьте обачними і якщо навіть дуже поспішаєте, та бачите, що автомобіль вже близько до переходу, перечекайте. Звертаємося і до водіїв бути обережними на дорозі, намагатися не пересуватися з великою швидкістю і бути уважними, не особливо розраховуючи на увагу пішоходів.

Будемо сподіватися, що відповідні комунальні служби все ж таки більш оперативно і ефективно реагуватимуть на прояви зими і зроблять пересування громадян дорогами та тротуарами більш безпечним. Але «порятунок потопаючого – справа самого потопаючого», тож будьте максимально обережними на вулицях міста.

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...