Пільги, гуд бай…

Пільги, гуд бай…

Пільги, гуд бай…

Поділитися новиною

Пільги, гуд бай…Матері-одиначки не отримуватимуть стільки виплат, скільки у 2015 році, а харчування у школах і дитсадках фінансуватиме місцева влада. Які ще нововведення чекають українців, читайте далі.

Разом зі змінами до Податкового кодексу депутати прийняли «під ялинку» більше десятка додаткових законів, які відразу вступили в силу.

Серед них – документ №3628 із непримітною назвою «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України». Але, як виявилось, саме цей документ позбавив багатьох українців пільг і соцвиплат, змінивши аж 38 законодавчих актів.

Відтепер: 

  • Діти-інваліди, діти-сироти, діти, які залишилися без опіки, і учні 1-4 класів більше не отримуватимуть харчування у школах за рахунок держави. Тепер, якщо у місцевій казні грошей на це не буде, то й їжі для дітей не буде.
  • У державних дитсадках за харчування дітей платитимуть батьки. Необхідну суму встановлюватиме місцева влада. Можливо, доведеться оплачувати повну вартість харчування. Раніше батьки платили не менше 60% у містах, і не менше 40% – у селах.
  • Норма про невиплату пенсій працюючим пенсіонерам, працівникам служб, суддям, прокурорам залишається працювати і у 2016 році. Виняток – інваліди 1 і 2 груп, інваліди війни 3 групи, учасники бойових дій.
  • Стягувати податок із пенсій решті категорій працюючих пенсіонерів від суми, що перевищує 3 мінімальних зарплати, продовжать і у 2016 році. Максимальні пенсії на 2016 рік встановлено в розмірі 10740 гривень. Ці суми не будуть підвищуватися автоматично. Індексація зарплат на рівень інфляції буде тільки в тому випадку, якщо інфляція перевищить 3% за місяць. Мобілізовані працівники лягають на плечі роботодавців. Держава більше не компенсуватиме витрати на виплату зарплат.

Що про «новинки» думають експерти?

Зростання витрат із держскарбниці будуть компенсовані за рахунок якості життя людей. Частина витрат перекладається на місцеві бюджети. Це означає, що місцева влада буде змушена зробити непростий вибір: здійснювати виплати на соцпрограми або фінансувати ремонти доріг та шкіл.

За матеріалами Інтернет-ресурсу

1 коментар до “Пільги, гуд бай…

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...