«ГАДЯЧ ДРУЖНІЙ»: наше місто – це наш дім

«ГАДЯЧ ДРУЖНІЙ»: наше місто – це наш дім

«ГАДЯЧ ДРУЖНІЙ»: наше місто – це наш дім

Поділитися новиною

«ГАДЯЧ ДРУЖНІЙ»: наше місто – це наш дімВеликий будинок, який має вітальню (заклади культури  відпочинку, парки та сквери), спальні (наші з вами приватні помешкання), кабінети (місце нашої роботи), коридори (площі та вулиці). Місто існує як суцільний організм, взаємодіючи та розвиваючись в цілому. Часто організм, окрім лікувань та профілактичних щеплень, потребує також вітамінів.

Цими вітамінами для міста є громадські активності, завдяки яким ми бачимо позитивні зміни. Це і влаштування народних гулянь – «Свято Заяру», «Свято Меду», колядування – і благоустрій міських дитячих майданчиків, дворів і т.д. Наше місто повниться талантами та майстрами. Осередком культури є Гадяцьке училище культури та музична школа. Це юні вітаміни нашого міста.

Окрім того, наш будинок має славетну історію, завдяки якій Гадяч отримав статус міста обласного значення, тому має стати повноцінним осередком туризму, плекаючи та відновлюючи цінне історичне минуле нашого краю.

У скрутний час організм, як ніколи, потребує вітамінів, так само, як і нам, украй необхідно відволікатися від буденності – більше спілкуватися, об’єднуватися та допомагати один одному.

Саме тому вже з лютого 2016 року стартує проект «Гадяч дружній».

Метою проекту є підвищення громадської активності, продуктивна співпраця з міською владою, відкриття нових можливостей для спільного проектування міського простору.

Завдання проекту «Гадяч дружній»:

– відшукати активних жителів м. Гадяч, які бажають втілити в місті власні ідеї;

– провести серію проектних семінарів, кожен із яких буде звітувати для громади міста на відкритих обговореннях;

– визначити шляхи реалізації громадських проектів;

– скласти карту громадських ініціатив.

На створення проекту надихнули активні громадяни Івано-Франківська (платформа «Тепле місто»), де ініціатива громадських активістів відкрила нові можливості для впровадження ідей городян у життя, залучила не тільки івано-франківців і владу на місцевому рівні, а й запровадила міські гранти для реалізації найкращих проектів.

Наразі стартує набір на перший проектний семінар. Тож готуйте ваші ідеї!

За подіями та інформацією по проекту можна слідкувати в групі VK «Гадяч дружній»

Анкета учасника – у групі VK «Гадяч дружній», редакції газети «БМ» та за посиланням http://goo.gl/forms/WJrX5ggtdC. Реалізуйте себе та втільте в життя власний проект!

З повагою менеджери проекту Поліна Вєтрова та Наталія Денисенко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...