Дев’ять питаньрозглянули менш ніж за годину

сесія райради

сесія райради

Поділитися новиною

сесія райради27 листопада відбулося друге пленарне засідання першої сесії Гадяцької районної ради сьомого скликання. Депутатський корпус прибув на нього майже у повному складі – відсутнім із поважної причини був А. Цимбал. Також у роботі сесії взяли участь заступники голови РДА, депутати обласної ради від Гадяччини А. Попельнюх і кременчужанин В. Савченко та ще два обласних депутати від Радикальної партії В. Калюжний і Р. Рогов.

Перш ніж продовжити роботу сесії, голова райради вручив депутатам посвідчення та значки.

У раді чотири фракції

В. Нікітенко оголосив, що до районної ради надійшли повідомлення про створення депутатських фракцій: «Радикальна Партія О.Ляшка», партій «Відродження», «Рідне місто» та «Батьківщина». Оскільки ні на цьому, ні на попередньому засіданні першої сесії повідомлень про утворення фракції «БПП «Солідарність» не прозвучало, мабуть, її створення ще в майбутньому.

Комісії з головами

Нагадаємо, що на першому засіданні першої сесії було утворено 5 постійних комісій. На другому вони отримали очільників та персональний склад.

Так, комісію з питань бюджету, фінансів і цін, соціально-економічного розвитку регіону, малого і середнього бізнесу та управління майном очолив Анатолій Цимбал («Відродження»). До її складу увійшли: І. Верещака, В. Дудко, О. Міняйло, П. Пилипенко, О. Уманцев, З. Шморгун.

Віктор Оробей («Рідне місто») очолив комісію з питань місцевого самоврядування, забезпечення законності і правопорядку, депутатської діяльності та етики, зв’язків із засобами масової інформації. Склад: В. Андрушечко, Т. Буханець, В. Корнієнко, І. Кревсун, С. Пашко.

Комісією з питань аграрної політики, земельних відносин, екології та раціонального природокористування керуватиме Іван Доля («Відродження»), склад: М. Грицан, І. Гурський, В. Іляшенко, Г. Рухляда, С. Скрипка та О. Ющенко.

С. Боцула («РП Ляшка») стала головою комісії з питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму. Склад: С. Білик, І. Близнюк, С. Інзик, І. Огризько, О. Сірик та І. Хохуля.

Комісії з питань охорони здоровя – Олена Власенко (БПП «Солідарність»). Члени комісії: М. Волик, І. Ковальов, Д. Мотрич, М. Пасюта, П. Пащенко.

Заступник у голови буде, але… його не буде

Певним «каменем спотикання» стала посада заступника голови районної ради. Точніше її присутність у штатному розписі, адже депутати минулого скликання прийняли рішення про її скорочення. Як цілком слушно зауважив депутат О. Міняйло, оскільки чисельність депутатського корпусу та об’єм роботи  скоротилися, можна прекрасно обходитися без заступника. Та згідно закону ця посада має бути. «Його ніхто обирати і не збирається. Без вас його ніхто не обере. Просто у штатному розписі повинно все відповідати закону», – повідомив Володимир Нікітенко. Депутат П. Пилипенко нагадав присутнім, як улітку минулого року посаду заступника скорочували. «Тоді можна було порушувати закон, коли убирали, а тепер ні?» Вищезгаданий депутат Міняйло висловив свою думку з приводу необхідності введення цієї посади: «… Це для того, щоб голова районної ради міг заохочувати апарат за рахунок зекономлених коштів». Але попросив секретаріат сесії обов’язково внести в стенограму, що при обговоренні цього питання очільник райради пообіцяв, що людина на цю посаду не пропонуватиметься.

У результаті народні обранці затвердили чисельність виконавчого апарату в кількості 14,75 одиниць (а саме: голова, заступник голови та керуючий справами районної ради, керівники та спеціалісти відділів, а також водій, двірник і прибиральник), а витрати на утримання цього апарату та районної ради – 293459,92 грн, до кінця поточного року.

Замість сортування сміття відремонтовані дороги

У питанні «Про внесення змін до Програми економічного і соціального розвитку Гадяцького району на 2015 рік» доповідала начальник відділу економічного розвитку торгівлі та інфраструктури Інна Галушка. Вона повідомила, що раніше виділялася субвенція в розмірі 300 тис. грн із міського бюджету на придбання сортувальної лінії побутових відходів. У зв’язку з тим, що тендер не відбувся, міська рада просить перенаправити ці кошти на поточний ремонт доріг у м. Гадячі. Депутати задовольнили прохання з розрахунком, що у наступному році цю лінію придбає міська рада. 

***

На момент проведення другого пленарного засідання першої сесії районної ради нові «золоті» таблички на кріслах депутатів не з’явилися. Чи ж з’являться вони найближчим часом, чи робочі місця обранців і надалі будуть підписані приклеєними скотчем комп’ютерними роздруківками – поживемо-побачимо.

Андрій Суіменко

3 коментарі до “Дев’ять питаньрозглянули менш ніж за годину

  1. З питань освіти, культури, молодіжної політики, спорту та туризму стала головою комісії С. Гайдабура!!!!!

  2. Шановний пане Андрію! Прошу Вас виправити помилку , бо голова комісії з освіти, молодіжної політики, спорту та туризму Гайдабура Світлана. Бо мені телефонують і запитують, чому я змінила прізвище.

  3. Як зрозуміти цю фразу:”депутати обласної ради від Гадяччини А. Попельнюх і кременчужанин В. Савченко”? Настільки я знаю Гадяч у обласній раді представляє А.Попельнюх, а Гадяцький район – О.Сухань.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...