3 грудня – Міжнародний день інвалідів

3 грудня – Міжнародний день інвалідів

3 грудня – Міжнародний день інвалідів

Поділитися новиною

3 грудня – Міжнародний день інвалідівУ 1992 році Генеральна Асамблея ООН оголосила 3 грудня Міжнародним днем інвалідів. Мета, заради якої цей день був проголошений, – це дотримання прав людини і участь інвалідів у житті суспільства.

У давні часи у людей, яких зараз відносять до категорії інвалідів, було дуже мало шансів на виживання. Це страшна правда: життя людини з обмеженими можливостями завжди  залежало від чиєїсь допомоги.

Та й нині шанси інвалідів на благополучне виживання без сторонньої допомоги навіть не змінилися, а то й просто зійшли на нуль. Цим людям постійно доводиться пристосовуватись до чогось: до поганих доріг, високих східців, відсутності пандусів. Та найчастіше доводиться стикатися з байдужістю оточуючих.

На Полтавщині проживає близько 85 тисяч осіб з інвалідністю, із них близько 5 тисяч – діти. Хотілось би, щоб допомога особливим людям не закінчувалась ніколи, допомога на ділі, а не на словах.

Закликаємо усіх небайдужих перейнятися проблемами людей із особливими потребами та створити для них умови, які б дали змогу завжди  відчувати себе рівними серед інших.

«БМ»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...