«Присягаю на вірність!»

«Присягаю на вірність!»

«Присягаю на вірність!»

Поділитися новиною

«Присягаю на вірність!»5 листопада відбулася перша сесія міської ради сьомого скликання. Сесійний зал був переповнений: тут і депутати, і новий склад виконавчого комітету, і просто небайдужі громадяни. Уперше прийшли «новенькі» депутати і скромно зайняли вільні місця. Більш упевнено, що відчувалось, вели себе «старожили» у депутатській справі. Але все по-порядку. 

Новообраний міський очільник Володимир Нестеренко цього дня  був офіційно представлений присутнім і урочисто склав присягу на вірність місцевій громаді.

«Присягаю вірно служити громаді та народу, дотримуватись законів, охороняти права  громадян і сумлінно виконувати свої посадові обов’язки!» – із рукою на серці задекламував міський голова.

Хто в команді?

Відразу після присяги мер на правах новообраного очільника міста подав кандидатури на посаду заступника, керуючого справами виконкому та секретаря . Так як від залу інших пропозицій не було, тож усі кандидатури обрали у режимі «нон-стоп».

Отож, заступник міського голови поки що буде лише один. Ним без жодних заперечень став Михайло Харлан (другий заступник попереднього міського голови).

Керуючого апаратом виконавчого комітету обрали також без спорів і нарікань – Ірина Гусак також продовжила виконувати ті ж обов’язки, що і раніше.

А от із посадою секретаря було трохи складніше –  кандидатура була лише одна. Хоча й перед початком сесії ширились чутки, мовляв, новенькі депутати будуть пропонувати «свою» особу, та чомусь цього не сталося. Міський голова запропонував голосувати за вже діючого секретаря міської ради Григорія Сафонова. Заперечень із цього приводу  не було, шляхом таємного голосування секретаря було затверджено (за – 14, проти – 9).

Оновився і склад виконавчого комітету – сюди входитимуть 9 осіб:Володимир Нестеренко (міський голова), Григорій Сафонов (секретар міської ради), Ірина Гусак (керуюча справами виконкому), Анатолій Насменчук (директор Гадяцького училища культури), Євген Гончаров (голова правління ПРаТ «Вентиляторний завод «Горизонт»), Тетяна Савченко (голова громадської організації сприяння розвитку територіальної громади міста Гадяч ), Валерій Нижник (помічник-консультант на громадських засадах народного депутата України Тараса Кутового), Віталій Ракочій (підприємець).

І найцікавіше – про зарплатню…

Це питання ніколи не сходило з вуст виборців – такий вже ми допитливий народ і бажаємо про все знати. Отож, Володимиру Нестеренку присвоєно 7-й ранг посадової особи у межах третьої категорії.  Що це значить: Гадяч є містом обласного значення і відповідно тут присвоюють «третю категорію посад» а «7-й ранг»  – це найнижчий ранг у межах даної категорії, є ще два вищих, але поки, як кажуть, «не заслужили».  

Умови оплати праці:  посадовий оклад  2390 гривень +  надбавка за ранг посадової особи  + надбавка за вислугу років + надбавка за виконання особливо важливої роботи + щомісячне преміювання до свят + щорічна  матеріальна допомога  та на оздоровлення.   Отже, як підрахували, близько 4 тисяч гривень на місяць.

Наступну сесію планують провести зовсім скоро. Такий поспіх мотивують нагальним вирішенням фінансових питань. Тож ось-ось і побачимо роботу новенького депутатського корпусу.

Оксана Кириченко

Першочергові плани депутатів нової каденції:

1) активна розбудова та розвиток міста;

2) зробити бюджетну систему прозорою;

3) установлення дитячих майданчиків;

4) вирішення питання сміттєзвалища;

5) відновлення старого Будинку культури.

5 коментарі до “«Присягаю на вірність!»

  1. Отож, заступник міського голови поки що буде лише один. Ним без жодних заперечень став Михайло Харлан (другий заступник попереднього міського голови).

    УРА!!! УРА!!! УРА!!!

  2. На жаль, в районном селе Гадяч, из-за руководителей, которые находятся у власти всех уровней данного села, ничего прогрессивного не будет. Ничего строится не будет.Все будет как при коммунистах, при бабушке, которая 13 лет разрушала пгт Гадяч и деребанила землю. Нефтеперерабатывающий завод, который она построила в с. Гадяче, будет постепенно забирать жителей на тот свет. За прошедший год от рака умерло около 150 человек и каждый год эта цифра будет расти.

  3. За такую зарплату Нестеренко работать не будет, не говоря уже про Харлана Мишутку, и б. Савченко. Открытого бюджета при такой зарплате чиновников не будет. Нужно в срочном порядке, наказ от выборцов, провести инвентаризацию (аудит), предыдущей власти, какие принимались решения и что в них вносилось задним числом, кому раздавалась и в какой сумме мат. помощь и как расходовались средства и на что и в каком количестве. Решить 3 основных задачи для данного поселка. Подыскать инвесторов и за 3, 4 года открыть новый обустроенный рынок, не хуже чем в Зенькове и Лохвице, так как в Гадяче этот вонючий рынок, где продают мясо и молоко был построен во время ленина, который в местный бюджет не дает ни копейки и на который опасно и стыдно ходить. Подыскать под него землю в районе автостанции. Закрыть завод нефтепродуктов. Который постоянно заражает гадячан онкологическими заболеваниями. И третье, отказаться от своего бизнеса избранным чиновникам, которые получают государственную зарплату.

  4. Пожелание для избравших себя председателей сельского, районного и городского совета и их заместителям а так же иных руководителей которые входят в систему так называемой власти, которые параллельно ведут свой бизнес, ресторанный, телефонный, аптечный, аграрный, строительный, торговый и выбивают для себя преференции. Обнародовать свои бизнес интересы, своим избирателям. На жаль думаю этого не будет, так как зачем тогда идти им во власть и что то делать для выборцов, которые их не избирали. Вот по этому в Гадяче и ничего не меняется. Депутаты делают свой бизнес, избиратели пользуются их услугами, замкнутый круг порочной системы. Делайте свой вывод из этого, кому принадлежат земля, поля, рыбные озера, лес и лесная фауна, охотугодия, нефтеперерабатывающий завод и кто входит в акционеры к ним. Какую ренту извлекают наши избранники во вред своего народа. По какой цене арендуют землю и принимают молоко от населения и почему мы так живем, хлеб один жуем и в грязи живем.

  5. [quote name=”Oleg”][quote name=”Прогресивный”]На жаль, в районном селе Гадяч, из-за руководителей, которые находятся у власти всех уровней данного села, ничего прогрессивного не будет. Ничего строится не будет.Все будет как при коммунистах, при бабушке, которая 13 лет разрушала пгт Гадяч и деребанила землю. Нефтеперерабатывающий завод, который она построила в с. Гадяче, будет постепенно забирать жителей на тот свет. За прошедший год от рака умерло около 150 человек и каждый год эта цифра будет расти.[/quote]
    Комунисты не нравятся! Все что построено и до сих пор эксплуатируется построено в СССР! И то пытаются дооворовать и приХватизировать! Какое градообразующее предприятие, завод, многоквартирный дом построен за годы так называемой “незалежности”??? Ну да ларьки и магазины :lol:[/quote]
    Дурко,а ты каких коММунистов помнил в пятилетнем возрасте?(УЧИ ГРАММАТИКУ ПЕНЁК)

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...