8 листопада правоохоронці почали відлік з нуля

8 листопада правоохоронці почали відлік з нуля

8 листопада правоохоронці почали відлік з нуля

Поділитися новиною

8 листопада правоохоронці почали відлік з нуляІз 7 листопада стара «добра» міліція перестала існувати, замість неї вступає в дію національна поліція.

Минулого тижня у приміщенні Гадяцького РВ відбулась прес-конференція, під час якої Віталій Ботвина звітував про роботу у 2015 році та розповів, яких змін слід чекати найближчим часом.

Як зазначив Віталій Олегович, йдуть потужні перетворення. Весь минулий тиждень правоохоронні органи  працювали у посиленому режимі: робили інвентаризації, упорядкували архіви, словом, готувались до ліквідації у прискореному темпі.

Але в той же час район не залишиться без пильного ока правоохоронців. Спеціально для перехідного періоду видані певні положення: до роботи приступлять зміни, які призначені у терміновому порядку у національну поліцію. Жоден сигнал і повідомлення про правопорушення не будуть залишеними без уваги. А це значить, що стражі порядку працюватимуть у звичному режимі.

Попри це слід розуміти, що призначення у національну поліцію не автоматичне, а тимчасове. Працівникам міліції, щоб потрапити у поліцію, потрібно буде на конкурсній основі пройти переатестацію і тестування. Автоматично у нацполіцію перейдуть лише ті, хто попередньо вже призначений у патрульну поліцію. Решта працівників матимуть право довести свою професійну придатність.

Згідно перехідних положень Закону України «Про Національну поліцію» до 31 грудня 2016 року поліцейські можуть використовувати атрибути міліції, зокрема посвідчення, печатки, логотипи та емблеми міліції і Міністерства внутрішніх справ України. Також поліцейським дозволяється носіння та використання форменого обмундирування, визначеного для працівників міліції.

Тож можете бути певними – ваш спокій продовжують оберігати «старі», але  вже переформатовані поліцейські.

Оксана Кириченко  

Коротко про зроблене у 2015 році:

4254 інформації про злочини та пригоди зареєстровано протягом 2015 року.

239 довідок на розкриття кримінальних правопорушень зареєстровано за десять місяців поточного року Гадяцьким РВ УМВС.

По 170 матеріалах оголошено про підозру у вчиненні злочину, 34 закрито.

880 кримінальних правопорушень зареєстровано на території району, із яких розкрито 232 кримінальних правопорушення,  329 тяжких та особливо тяжких.

40 фактів, пов’язаних  з незаконним обігом наркотиків, задокументовано за десять    місяців 2015 року.

1350 кримінальних проваджень знаходилось у провадженні станом на 6.11.2015 року.

682 адміністративних протоколи складено за поточний рік працівниками Гадяцького РВ.

7073 помешкання громадян  відвідані дільничними інспекторами міліції.

27 рейдів по відпрацюванню населених пунктів.

Також на території району працівниками райвідділу було проведено та проводилося патрулювання вулиць міста у вихідні та святкові дні спільно із громадськістю.

1 коментар до “8 листопада правоохоронці почали відлік з нуля

  1. Коли відбудеться набір в Поліцію?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...