Чума повернулась

Чума повернулась

Чума повернулась

Поділитися новиною

Чума повернуласьЯк свідчить стрічка Інтернет-новин, АЧС (африканська чума свиней) повернулась на Полтавщину. У кінці жовтня у Гребінківському районі Полтавської області зафіксували спалах захворювання у підсобному домогосподарстві. 9 голів з 16 загинули, усі інші тварини з підозрою на захворювання побиті безкровним способом.

Надзвичайна протиепізоотична комісія Гребінківського району на території с. Короваї оголосила 3-кілометрову зону карантинною та 20-кілометрову – зоною нагляду.

Окрім Полтавської області, АЧС були виявлено ще у 7-ми областях. Проте спеціалісти  Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України заспокоюють людей і запевняють у тому, що африканська чума несе загрозу лише для свиней та економіки. Для людини цей вірус не шкідливий, навіть якщо з’їсти заражене м’ясо.

Уперше в Україні африканська чума з’явилась у 1977 році. Поширення цієї хвороби почалося у 2007 році. У 2012 році на Запоріжжі були серйозні спалахи цієї чуми. Біда у тому, що вакцини від цього вірусу ніхто ще так і не винайшов. Є лише один шлях – умертвляти тварин безкровним методом і спалювати або ж закопувати у землю на глибину не менше двох метрів.

За матеріалами Інтернет-видань

LIVE OFFLINE
track image
Loading...