Психологічна реабілітація учасників АТО

Психологічна реабілітація учасників АТО

Психологічна реабілітація учасників АТО

Поділитися новиною

Психологічна реабілітація учасників АТОІз метою організації психологічної реабілітації учасників антитерористичної операції постановою Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. № 221 (далі – Постанова) затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції.

За повідомленням Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (далі – Служба), на даний час є затвердженим лише порядок використання коштів, передбачених у Державному бюджеті для здійснення заходів щодо психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції, але існує невідкладна потреба надання таких послуг учасникам антитерористичної операції (далі – АТО).

Відповідно абзацу 4 пункту 4 Постанови Кабінету Міністрів України від 31.03.2015 р. № 221 Служба щокварталу до 10 числа місяця, наступного за звітним періодом, подає списки учасників АТО обласним органам соціального захисту населення для надсилання їх до 15 числа районним органам соціального захисту населення.

Органи соціального захисту населення згідно із списками організовують направлення учасників АТО (далі – отримувачі) до реабілітаційних установ.

Реабілітаційні послуги надаються отримувачу в реабілітаційних установах, із якими Службою в установленому законодавством порядку укладено відповідний договір про надання реабілітаційних послуг.

Для отримання реабілітаційних послуг отримувач або його законний представник звертається до органів соціального захисту населення за місцем реєстрації, а отримувач або його законний представник, який переселився з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції, та заповнює заяву.

До заяви додається:

– копія посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни;

– копія документа, що підтверджує безпосереднє залучення до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Під час подання копій, особа надає їх оригінали для огляду.

Орган соціального захисту населення:

– реєструє зазначені вище документи;

– видає отримувачу направлення на психологічну реабілітацію до реабілітаційної установи.

Після отримання від органу соціального захисту населення направлення на реабілітацію (із зазначенням початку та закінчення терміну реабілітації), отримувач прибуває до реабілітаційної установи у строк, указаний у направленні. Термін перебування у реабілітаційній установі становить не менше 14 днів.

Отримувач приймається до реабілітаційної установи на підставі направлення на психологічну реабілітацію.

Станом на 20.10.2015 р. Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції визначено 2 переможця (реабілітаційні установи):

– ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води»» ЗАТ «Укрпрофздоровниця»: 62363, Харківська область, Дергачівський район,                 с. Березівське, тел. (057)700-33-16, (договір № 2 від 05.10.2015 р.);

– ДП «Південь-Курорт-Сервіс», санаторій «Орізонт»: 67780, Одеська обл., Білгород-Дністровський р-н, смт Сергіївка, вул. Гагаріна, 1-а, тел. (04849) 4– 87-10, 4-88-41 (договір № 1 від 5.10.2015 р.).

За детальною інформацією необхідно звертатись до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. 50 р. Жовтня, 44, або по телефону: 2-06-54; 2-14-75.

В. Тарасенко, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...