Призначення житлових субсидій

Призначення житлових субсидій

Призначення житлових субсидій

Поділитися новиною

Призначення житлових субсидій1. Як враховується при визначенні розміру субсидії дохід особи, яка навчається заочно і не працює?

Для працездатних осіб (крім осіб, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, вищих навчальних закладах; осіб, призваних на строкову військову службу), середньомісячний дохід яких протягом періоду, за який визначається сукупний дохід, менший від прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб на такий період, у розрахунок субсидії за кожний місяць зазначеного періоду включається місячний дохід на рівні прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб у відповідному періоді (з 1.09.2015 – 1378 грн).

2. Чи впливає на право отримання субсидії майно, отримане у спадщину або як дарунок, якщо вартість цього майна перевищує 50 тис. грн?

Субсидія не призначається, якщо будь-хто із зареєстрованих у житловому (будинку) осіб (осіб, які фактично проживають), яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням  субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, транспортного засобу (механізму), будівельних матеріалів, інших товарів довгострокового вжитку або оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири (будинку) або автомобіля, транспортного засобу (механізму), телефонного (у тому числі мобільного) зв’язку, крім житлово-комунальних послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами та медичних послуг, пов’язаних із забезпеченням життєдіяльності, на суму, яка на дату купівлі (оплати) перевищує 50 тис. гривень.

Майно, отримане у спадщину або як дарунок, не впливає на право отримання субсидії.

Л. Корнієнко, директор Департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації

1 коментар до “Призначення житлових субсидій

  1. Доброго дня! Дайте, будьласка, відповідь на таке питання: мій батько продав будинок в селі в жовтні 2015р (сума-174 тис.грн.), дав мені ці гроші на купівлю житла. Я вступила в дольову участь на будівництво квартири, теж в жовтні 2015р.(сплатили приблизно 400 тис.грн.). Документів про право власності ще не маю, будинок ще не зданий. Чи буде нам нарахована субсидія за минулий рік? Я з батьками прописана в одній квартирі, але фактично там не проживаю. Що треба, щоб субсидію не зменшили чи не відмінили?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...