«Зі стелі тече, а вони кажуть – конденсація»

«Зі стелі тече, а вони кажуть – конденсація»

«Зі стелі тече, а вони кажуть – конденсація»

Поділитися новиною

«Зі стелі тече, а вони кажуть – конденсація»До нашої редакції надійшов лист від гадячанки Зої Войник, мешканки будинку №49, що на вулиці Гетьманській:

«Шановна, рідна газета «Базар Медіа», бажаю вам творчості, натхнення, успіхів у вашій роботі. В однім із ваших номерів була надрукована стаття «Поки ми будемо «лохами»?», а я б лапки прибрала, тому що ми всі є лохами.

Вже протягом кількох років після повєєрного відключення, у нас в підїзді розмерзлась батарея опалення , замерзла труба водостічна – з даху залило мою квартиру. З тих пір кожного року в нашого КП «Гадяч-Житло» ні одного разу не нашлось коштів на латання покрівлі. Ось і цього літа мою і сусідчину квартиру обминули, так як не виявили протікання, тому що те, що ллється в наші квартири це не протікання, а розчин голубячого навозу.

Так спеціалісти були на даху, так пахло бітумом, але хто сміліший – витребував, щоб перелатали, а я сльозами кілька років не можу переконати, що я не «верблюд».

А ще не розумію чому тільки латають на даху, а труби водостічні не чистять і не працює опалення ні в одному підїзді, але коли в підїзді мінус 10, то замерзає вода при одлизі, яка утворює пробки. В результаті вода збирається на даху й піднімає покрівлю, шукає наші квартири.

А ще також настає сезон опалення. Мою квартиру також те саме підприємство не хоче обслуговувати, а саме з тих часів, того самого відключення, опалення не достатньо працює і чомусь тільки мені (і не тільки) температура не повинна перевищувати +18, але ж у мене, як й в усіх людей є діти і уявіть собі коли ллє зверху, а батареї не гріють і дитина хворіє на астму.

Цю зиму доведеться також гріти горище електрикою, за яку доведеться платити неабиякі гроші. Я дуже прошу вибачення у матерів загинулих хлопців, у ти,  хто боронить нас від супостатів, я не хочу, але мушу спонсорувати ворожу армію. Така нажаль наша система, кому війна, кому мать родна. Пенсіонерка Зоя Афанасіївна Войник(стиль автора зебрежено)

Зоя Афанасіївна зустріла представника редакції на порозі своєї квартири і відразу ж почала розповідати про свою проблему, яку, щоправда, не помітити було неможливо. Адже прямо над дверима помешкання видно буро-коричневі сліди від води. Подібні сліди і з боку квартири в коридорі. В кутку ж кімнати її сина, на стелі, від протікання, вже утворився грибок.

 – Неодноразово зверталася у КП «Гадяч-Житло», та від мене одмахуються ще й ображають. Кажуть – конденсація. А яка ж конденсація? Я ж тут всьому городу не стіраю і самогонки не гоню»,  – бідкається Зоя Афанасіївна.

– Недавно, від короткого замиканія, від води, що з даху протекла, в під’їзді загорівся електролічильник.» – долучається до розмови син авторки листа, Юрій.  – «Нас, із братом, дома не було, тільки мама. Перелякалася дуже. А так же і згоріть можна».

З острахом чекає пані Войник зими, адже знову в квартирі буде вода. Та й холодно. Доведеться грітися електричними пристроями, що, з огляду на теперішні тарифи, не дешево.

– Чого не можна нормально полагодить дах? – не розуміє Зоя Афанасіївна. – Чого не можна полагодить опалення під’їзду?

Ця проблема, за її словами, стосується всіх під’їздів даного будинку. У пані Зої вже й власна відповідь на свої ж питання є – «Бо живуть тут прості роботяги». Не хотілося б погоджуватися з її власною відповіддю, бо почувати себе «лохами» (як пише у листі З.Войник) нікому не приємно. Тож ми звернулися до начальника КП «Гадяч-Житло» Артема Гусака, аби він прокоментував дану ситуацію. Артем Вікторович повідомив, що насправді ніхто від Зої Афанасіївни не відмахувався, просто свою заяву вона принесла вже після того, як була сформована заявка на ремонт покрівлі і вже були проведені ремонтні роботи по раніше поданим заявам від мешканців її будинку. Єдине, що залишається тепер жінці, чекати наступного року, коли, згідно з «Планом капітального ремонту м’яких покрівель житлового фонду міста на 2016 рік», буде виділено кошти, які уможливлять проведення даних робіт і над її та сусідчиною квартирою. Якщо пані Войник своєчасно звернеться із заявою – проблем з ремонтом не буде.

Що стосується опалення, очільник КП «Гадяч-житло» порадив дочекатися запуску котелень і вже потім, в разі потреби, звертатися з заявою. Адже в послугах майстра на підприємстві ще нікому відмовлено не було.

Як переживе жінка вже цьогорічну дощову частину осені та сніжну зиму, наразі, невідомо.

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...