Де не осядуть– скрізь їх женуть

Де не осядуть– скрізь їх женуть

Де не осядуть– скрізь їх женуть

Поділитися новиною

Де не осядуть– скрізь їх женутьБільше року тому родина Галушок поспіхом переїхала у Гадяцький район із окупованого Криму. Покинувши майже все нажите, із собою вони привезли лише безмежну любов до Батьківщини. На новому місці домовились про купівлю будинку,  обзавелись господарством, посадили невеличкий город і навіть спробували розпочати власну справу у селі – відкрили магазин. Та не все пішло так,  як планувалось.

Хазяїни будинку, у якому з часу переїзду проживала родина, подали на «квартирантів» до суду і тепер вимагають негайного їх  виселення.

«Усе село проти нас настроїли, – ділиться Сергій Галушко. – Не хочемо ми тепер нічого, одне лиш бажання – з’їхати звідси якнайдалі і забути як страшний сон!»

Знайти цей будинок родині допомагала знайома, яка проживала у Пирятинщині. Із господарями була домовленість, що спершу заплатять авансовий внесок. Решту ж, віддадуть коли будуть готові документи на будинок.  

«Того ж дня при свідках ми передали господарям 1000 доларів. Залишалось доплатити ще 14 тисяч гривень. Власники будинку були не проти», – розповідає чоловік.

Після цього господарі будинку кілька разів навідувались до Галушок і вимагали терміново заплатити борг. Але вони відмовлялись, адже документація на будинок не була готовою.

Того дня, коли Галушок повідомили, що документи виготовлені, були свята, і нотаріус не працював, тому вони попросили почекати кілька днів, щоб оформити усе законно. Та власники не забажали чекати і звернулись до міліції. Уже наступного дня делегація у складі Галушок і власників будинку були у державного нотаріуса, де і збирались оформити договір купівлі-продажу. Та оглянувши пакет документів, нотаріус виявив, що продавати цей будинок власники взагалі не мають права, адже окрім двох братів, третьою частиною будівлі володіє ще одна особа, яка не давала дозволу на продаж, а можливо, і зовсім не знала про це.

Сергій та Людмила впевнені, що зі своєї сторони виконали  усі домовленості – дали аванс і чекали документів. Окрім того, родина провела воду в будинок, зробила косметичний ремонт зі згоди власників і  підтримувала дім у належному стані, адже до цього він 2 роки пустував.  

Наступного разу з родиною Галушків ми зустрілися вже у приміщенні Гадяцького районного суду.

«Мы прямо как подсудимые теперь…» – із гіркою іронією говорять про себе Сергій і Людмила.

Позивачі – Віталій, Андрій та Раїса Тарапати – на засідання не з’явились. Натомість інтереси одного з них, а саме Віталія, прийшов представляти місцевий юрист. Чоловік стверджує, що позивачі дозволили проживати Галушкам (надалі «відповідачам») у будинку, а вони у свою чергу зобов’язались купити у них будинок, але за невідомих причин відмовились. Тому позивач вимагає негайного виселення з будинку, а також відшкодування двох матеріальних відшкодувань. Господарі мотивують це тим, що втратили можливість проживати у будинку і у той же час могли його здавати у оренду. 

У ході суду представник позивача повідомив, що власники взагалі не мали права продавати будинок, адже на той час будинок перебував у спадщині і не був належно оформлений. У той же час це не завадило взяти у відповідачів аванс за будинок.

Відповідачі ж направили до суду зустрічний позов про повернення суми авансу за житло.

Суддя, заслухавши обидві сторони, зобов’язала позивачів на наступному засіданні бути присутніми особисто.

Непроста доля склалася у родини – змушені бути вигнанцями скрізь. Чому так не по-людськи вчиняють з ними власники будинку, до кінця не зрозуміло.

Оксана Кириченко 

2 коментарі до “Де не осядуть– скрізь їх женуть

  1. у галушки хватает наглости подло врать,все документы на дом давно готовы,но в телефонном разговоре сказал что прописка ему уже не нужна,денег он не заплатит а расписку можно засунуть сам знаю куда.он прикрывается детьми,придумал себе статус беженца.соседи от него просто шарахаются,за 20-гр.долга молодого человека душить стал так-что скорую вызывали.вы чем писать разберитесь сначала.документы мы готовы им отдать взамен на деньги как и договаривались.но они решили подругому действовать.вам с гадяча ближе съездить и посмотреть как на самом деле они живут,что о них соседи могут расказать,не забудьте прихватить с собой кого-то из опекунского совета посмотреть в каких условиях дети живут.а то писать про волков в овечьих шкурах мы все мастера . :

  2. Не такие ети Галушки вже и харошие вы бы приехали к ним без предупреждения и пасматрели как они живут на самом деле.А потом уже писалибы вы же приежали к ним сразу и выдели в каком состояние был етот дом а посматрите каким он стал сейчас какой косметический ремонт они зделали и за что если они должни таких денег поставщикам которие продукти им привозят в магазин а кредити не плачение по 5 месяцов очень жаль что не розибравшись пишите всякую гадость о селе и людях которие проживают в нем…

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...