Сесія міської ради

Сесія міської ради

Сесія міської ради

Поділитися новиною

Сесія міської ради22 вересня  відбулося перше пленарне засідання 57-ї сесії міської ради. Ця сесія була позачерговою.

Оскільки у п’ятницю не відбувся тендер на закупку сортувальної лінії сміття, адже претенденти на перемогу в ньому надавали некоректні пропозиції, виникла необхідність перерозподілу коштів у розмірі 400 тисяч гривень.

Ці кошти вирішено спрямувати на ремонт доріг, а саме на поточні ремонти: вул.10-річчя Конституції – 100 тис. грн; нової гадяцької гори – 100 тис. грн; вул. Героїв Майдану –  100 тис. грн; вул. Чапаєва – 30 тис. грн; вул. Академіка Павлова – 70 тис. грн.

90 тис. грн із бюджету розвитку вирішили додатково спрямувати на оплату топографічно-геодезичних робіт із розроблення генерального плану міста.

Начальник Гадяцького РВ УМВС В. Ботвина звернувся до депутатів із проханням про виділення субвенції з міського бюджету державному бюджету для придбання та встановлення техніки відеоспостереження в місті. Депутати вирішили виділити на це питання 30 тисяч. Але, як наголосила міський голова, хотілося б, щоб ця техніка була ефективною, бо ж камери, установлені біля фонтану на вул. Гетьманській, не сприяють запобіганню хуліганських проявів, спрямованих на цей фонтан.

Під час розгляду цього питання депутат А. Гузь звернувся до очільника міліції з питанням щодо громадських формувань із патрулювання міста. Пан Віталій у своїй відповіді детально розповів про такі формування не лише в місті, а й районі. Зупинився на проблемах з організацією та проведенням патрулювань, а також деяких шляхах їх вирішення та виступив з пропозицією запровадження автопатрулювання в місті. Технічні можливості для цього райвідділ має.

6 тисяч гривень виділили депутати комунальному підприємству «Гадяч-житло»  на придбання двох сміттєвих контейнерів, які планується встановити в районі старої лазні. Депутат О.Товстий висловив пропозицію встановити контейнер і в районі залізничного вокзалу, бо ж часто сміття там викидається просто в посадки. Але Тетяна Савченко заявила, що в приватному секторі контейнери встановлюватися не будуть. І обґрунтувала це тим, що КП «Комунсервіс», що опікується приватним сектором, просто не має у своєму розпорядженні контейнеровоза.

Затвердили депутати і цільову програму відшкодування частини відсоткової ставки за залученими кредитами для населення та ОСББ на стимулювання впровадження енергоефективних заходів на 2015-2018 роки.

Тетяна Савченко запропонувала виділити матеріальну допомогу на лікування директорці одного з дитячих садків міста В.В. Андросовій, у розмірі 1000 грн. Однак депутати одноголосно прийняли рішення про виділення Валентині Володимирівні 2-х тисяч.

11 тис. грн – саме таку суму виділили депутати на придбання для потреб міської ради комп’ютерної техніки – ноутбука.

Понад півтора десятка питань сесії були, так би мовити, земельними і стосувалися затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі та надання дозволу на виготовлення такої документації. Відразу у кількох депутатів виникли питання щодо земельних ділянок по вулиці Красна Гірка, що викликали жваву дискусію. Однак у підсумку одноголосно проголосували «за» всі земельні питання пакетом.

Під час розгляду питання «Різне» депутат О.Товстий запропонував вирішити питання освітлення парку в частині алеї, яка веде від клумби, що знаходиться на місці колишнього пам’ятника Леніну, до Успенського собору, адже ліхтарі, що там є з радянських часів, уже тривалий час не працюють, аргументуючи це тим, що недобре коли центральна алея парку є неосвітленою. Та міський голова заявила, що на даний час це неможливо, адже вийшли з ладу мережі. Відкинула очільниця міста як нереальні і пропозиції депутата щодо альтернативних видів освітлення.

Також у «Різному» виступив депутат С.Жуковець із проблемою будинку №62 по вул. С.Білохи. Тетяна Миколаївна запропонувала розглянути це питання окремо.

Усього на сесію було винесено 32 питання.

Оскільки сесію не було закрито, наступне пленарне засідання було призначено на 14-ту годину 2 жовтня.

Андрій Суіменко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...