«Ой, вибачте! Ми переплутали!»

Фото використане як ілюстрація.

Фото використане як ілюстрація.

Поділитися новиною

Фото використане як ілюстрація. До редакції звернувся Геннадій Хропко, мешканець будинку №16А по вул. Тельмана.

З його слів,  покрівля будинку почала протікати недавно. Звертались скрізь –  і у ЖКГ, і до міської ради. Після довгого «паломництва від порогу до порогу» міський голова таки пообіцяла посприяти пришвидшенню ремонту.

Аж одного дня Геннадій побачив, що ремонтують сусідній будинок, а його знову лишився без уваги.

– Телефоную у міську раду, а Тетяна Миколаївна так здивовано каже мені: «Ой,  вибачте! Ми переплутали! Зробим і ваш!» Я зовсім, вибачте за вираз, офігел. Не погано так переплутали – зробили той будинок, де живуть депутати і великі керівники, а наш знову забули, получається?  

Не маючи іншого виходу, чоловік написав звернення від імені жителів свого будинку і прийшов з ним до нас:

Звернення

Просимо вас розглянути питання по ремонту покрівлі нашого будинку, тому що наше звернення до начальника ЖКГ Гусака А.В. було розглянуте,  але дій ніяких не було прийнято. Через постійне затікання води в електрощитову відбувається закорочення електромережі з п’ятого поверху по перший. У квартирах №29 та №30 пошкоджені шпалери та стеля, у воді стояли всі побутові пристрої та меблі. У під’їзді на усіх поверхах стіни та стеля пошкоджені водою.

Просимо вас відреагувати і по можливості допомогти.

Усього 15 підписів. 

Прокоментувати ситуацію ми попросили начальника КП «Гадяч-житло» Артема Гусака.

«Заявка на ремонт покрівлі будинку по вул. Тельмана, 16А була прийнята у січні поточного року. Будинок поставили у чергу і по плану ремонт має відбутися до кінця 2015 року. На сьогоднішній день на цей будинок вже зроблена вся документація, відсутнє  лише фінансування.

Цьогоріч на ремонт покрівель у місті було виділено 300 тисяч гривень. За нашими підрахунками, цих коштів повинно вистачити на 11 будинків. На сьогодні відремонтовано 5 будинків, на черзі ще 6».  

На питання  «Чому сусідній будинок зробили, а цей ще ні?» – Артем Вікторович відповів,  що ніякої помилки не було. Покрівлі ремонтують за принципом першості – усі звернення розглядають по порядку.

Умови співфінансування (частину коштів на ремонт збирають самі жителі будинку, частину дає КП) розглядають, але поки що, зі слів начальника КП, на практиці не застосовувались. У разі готовності мешканців будинку зібрати певну суму грошової допомоги, комунальне підприємство обіцяє піти на поступки і почати ремонт позачергово.

Тож, шановні, як не прикро, доведеться ще почекати. А якщо час не терпить, збирайте кошти – і відремонтують поза чергою.

«Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...