Позачергова сесія районної ради

Позачергова сесія районної ради

Позачергова сесія районної ради

Поділитися новиною

Позачергова сесія районної радиПідвищуємо бойовий дух – виховуємо патріотів!

17 вересня терміново була скликана позачергова сесія районної ради. Таку швидкість мотивували необхідністю перерозподілити надходження до бюджету району та затвердити кілька вкрай необхідних для майбутнього району програм. На сесію прибули 34 депутати із 56 обраних.

Були пропозиції провести засідання за скороченою програмою, але голова райради заперечив і зобов’язав доповідачів коротенько обговорювати кожне питання. Тож:

По 50!

50 тисяч гривень виділили на районну програму  покращення соціального обслуговування найбільш вразливих верств населення. Нагадаємо, програма однорічна. Раніше було виділено 33 тис. грн. Наразі кошти практично використані, тому додатково було виділено 50 тисяч гривень.

Також 50 тисяч гривень додали і на фінансування програми, що стосується  відпочинку демобілізованих воїнів АТО.

На сьогодні  на оздоровлення воїнів АТО використано 151 тисячу гривень. Оздоровлено 25 бійців АТО + 3 члени їх сімей. Із 17 вересня ще 5 бійців і 5 членів їх сімей поїдуть на оздоровлення у зіньківський «Сосновий бір».

101 учасник бойових дій є на обліку управління соціального захисту.

Т-19-04

Добряче посварившись на попередній комісії, депутати таки прийняли спільне рішення і написали звернення Державного агентства автомобільних доріг України та Служби автомобільних доріг у Полтавській області.

А суть звернення у тій же проблемній дорозі Т-19-04 Білопілля – Терни – Липова Долина – Гадяч (у межах Гадяцького району). Дорога є настільки небезпечною, і неодноразово там виникали аварійні ситуації.

Спираючись на Бюджетний кодекс України, депутати просять за умови співфінансування  і на договірних засадах відремонтувати даний відрізок дороги.

Орієнтовно, на ремонт дороги протяжністю 15,9 км необхідно 2 млн 52 тис. 156 гривень. Що ж, сподіватимемось, їх прохання буде почутим.

Виховуємо патріотів

«Підтримуючи ініціативу Гадяцької організації Української спілки ветеранів Афганістану, адміністрації ДНЗ «Гадяцьке вище професійне училище», на виконання указу Президента  «Про заходи щодо поліпшення  національно-патріотичного виховання дітей та молоді» та враховуючи те, що в училищі навчалася переважна більшість військовослужбовців Гадяччини, які брали участь у війнах ХХ-ХІХ ст., просимо виділити для створення Центру військово-патріотичного виховання молоді та вшанування пам’яті учасників воєн ХХ–ХХІ ст. 90 тисяч гривень із обласного бюджету згідно з розробленим кошторисом».

З таким листом звернуться депутати райради до депутатів Полтавської обласної ради.

А згодьтеся, діло непогане. Депутати вважають, що до сьогодні патріотичному вихованню надавали дуже мало уваги, тому потрібно наздоганяти пропущене.

Оксана Кириченко

22 тисячі гривень виділили  на придбання комп’ютерної техніки для РДА;

42 тисячі гривень – для придбання ПММ, канцелярського приладдя, оплата зв’язку та обслуговування комп’ютерної техніки;

10 тисяч гривень виділили для  збільшення суми коштів на виплати матеріальної допомоги до відзнак, почесних грамот, подяк особам, які занесені до Книги пошани.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...