Гадяцький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів

управління соціального захисту населення

управління соціального захисту населення

Поділитися новиною

Гадяцький центр соціальної реабілітації дітей-інвалідівВідноситься до системи закладів соціальної сфери нашого району, працює з дітьми, які мають статус інваліда та проживають на території району.

Основною метою центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів є здійснення заходів, спрямованих на розвиток та корегування порушень розвитку дитини-інваліда, навчання її основним соціальним та побутовим навичкам, розвиток здібностей, створення передумов для інтеграції у суспільство.

До Центру зараховуються діти-інваліди віком від 2-х до 18-ти років, які отримали статус інваліда.
У разі потреби до Центру можуть зараховуватися діти віком до 2-х років, із метою профілактики проводяться корекційно-розвиваючі заняття з масажу та лікувальної фізкультури і консультації спеціалістів (дефектолога, вчителя-реабілітолога).
Відповідно індивідуальної програми реабілітації дитини-інваліда, виданої ЛКК, спеціалістами складається індивідуальний план проведення реабілітації дитини-інваліда.
Реабілітаційний процес спрямований на навчання дитини основним соціальним навичкам (особиста гігієна, самообслуговування, пересування, спілкування тощо), педагогічну корекцію для дитини-інваліда з метою вироблення та підтримання навичок самостійного проживання.
Заходи з педагогічної реабілітації складаються з проведення корекційно-розвивальної роботи, а саме: розвиток слухового сприймання, зорового сприймання, мовлення, корекція пізнавальної діяльності, формування навичок просторового орієнтування, соціально-побутове орієнтування, практичне використання знань, умінь і навичок, розвиток комунікативної діяльності і творчості, фізичний розвиток.
Фізична реабілітація здійснюється у вигляді індивідуальних занять з лікувальної фізкультури відповідно до розробленої системи вправ для кожної дитини окремо, масаж різних частин тіла відповідно до вад фізичного розвитку.
Із метою отримання послуг у реабілітаційному центрі просимо звертатися за адресою: вул. Шевченка, 12, м. Гадяч, тел. (05354) 3-25-00.

Є. Апарін, директор центру

LIVE OFFLINE
track image
Loading...