Актуальна інформація щодо призначення житлової субсидії

Актуальна інформація щодо призначення житлової субсидії

Актуальна інформація щодо призначення житлової субсидії

Поділитися новиною

Актуальна інформація щодо призначення житлової субсидіїЯкщо Ви отримували субсидію в опалювальний період 2014/2015 років або зверталися за призначенням субсидії протягом 2015 року, навіть якщо розмір призначеної вам субсидії становить 0,00 грн, із початком опалювального сезону вам буде проведено перерахунок розміру субсидії в автоматичному режимі. Тобто, вам не потрібно заповнювати та подавати отримані бланки Заяви і Декларації. Усі необхідні дані для проведення перерахунку є в наявності в управлінні соціального захисту населення.

Однак якщо серед зареєстрованих у житловому приміщенні осіб є особи, які фактично в ньому не проживають, або відбулися зміни у складі сім’ї, чи сім’я протягом року здійснила покупку на суму, яка перевищує 50 тис. грн, такі громадяни повинні звернутися із заповненою заявою та декларацією до відділу грошових виплат і компенсацій. 

Для громадян, які не зверталися за призначенням субсидії на опалювальний період 2014/2015 років та не подавали документи для її призначення у 2015 році, тобто які звертаються за призначенням субсидії вперше:

Для визначення Вашого права на призначення субсидії Вам необхідно подати до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації (у сільській місцевості – до уповноваженого сільської ради) лише два документи – Заяву про призначення субсидії та Декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії. Якщо Ви орендуєте житло – додатково необхідно надати договір оренди.

Інформація про Ваші доходи та доходи членів домогосподарства буде запрошена управлінням соціального захисту населення через Державну фіскальну службу.

Разом із цим, якщо Ви або члени Вашої сім’ї отримують дохід, інформація про який відповідно до законодавства не може бути отримана за запитом управління соціального захисту населення, Ви повинні надати довідки про такі доходи.

Звертаємо увагу, що постановою Кабінету Міністрів України 26.06.2015 № 475 внесено зміни до переліку видів доходів, які не враховуються до сукупного доходу сім’ї. До таких доходів належать:

– сплачені особою аліменти;

– доходи від розміщення депозитів;

– грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складу, які беруть безпосередню участь в антитерористичних операціях;

– допомога на поховання;

– допомога громадських та благодійних організацій, одноразова допомога, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій.

Важливо! Діючим законодавством передбачено призначення субсидії на 12 місяців із розрахунком її розміру окремона неопалювальний та опалювальний сезони.

Якщо сім’я не одержувала субсидію в опалювальний період 2014/2015 років і не зверталася за її призначенням у поточному році, для своєчасного проведення розрахунку розміру субсидії з початком опалювального сезону 2015/2016 року необхідно вже протягом серпня-вересня подати управлінню соціального захисту населення або уповноваженому сільської ради за місцем реєстрації документи для призначення субсидії.

Прийом документів проводиться щоденно, крім вихідних та святкових днів.

У разі виникнення будь-яких питань, що стосуються надання, призначення, перерахунку житлової субсидії, ви можете звернутися до відділу грошових виплат та компенсацій управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. Шевченка, 36, чи зателефонувати на «гарячу лінію» за телефонами: 3-14-82 та 2-14-02.

В. Тарасенко, начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...