«…Ми як від життя відрізані…»

Поділитися новиною

У кожній сільській раді, як у великій родині, завжди були є і будуть сварки. Кожне село, як мале дитя, постійно потребує уваги від голови сімейства – сільського голови.

Нещодавно із подібною ситуацією до редакції звернулись жителі с. Вирішальне Качанівської сільської ради. Люди стверджують, що постійно недоотримують уваги від сільського голови. «Он у Качановому і Новоселівці і прибирають постійно, і дороги латають.

Ось недавно вирішили ще й ставок почистити! А до нас постійно руки не доходять! Ми як від життя відрізані – нічого у нас не робиться!» – скаржаться селяни.

Чому так і які роботи по благоустрою проводились останнім часом, ми запитали у сільського голови Тетяни Хоптинської. 

Сільський голова пояснює усе недостатньою кількістю працівників у сільському комунальному підприємстві: «Тогоріч у нас працювало 15 чоловік, нині ж – лише 5. Самі розумієте, п’ятеро не можуть охопити усю територію одночасно, та й працювати на мізерну зарплатню ніхто не хоче».

Сільський голова розповідає, що на балансі КП є дві косарки, але ними неможливо вичистити чагарники, яких у селі повно. Цьогорічне дощове літо додало клопоту, і бур’яни росли як на дріжджах. Але у найближчі терміни жінка обіцяє направити туди трактор (який певний час знаходиться в ремонті), щоб їх викосив.

Тетяна Хоптинська стверджує, що цього літа у Вирішальному викошували траву на в’їзді, по вулицях і прибирали на кладовищі, тож звинувачення у певній мірі безпідставні.

«Мабуть, доведеться залучати самих жителів, якщо ми не можемо впоратись. Будемо збирати суботники, хоч їх і не дуже люблять…» – підсумовує сільський голова.

Р.S. Качанівська с/р налічує всього 380 дворів, із яких 60 знаходяться у Вирішальному. Зрозуміло, що усіх не задовольниш, але ж і маленькі села залишати без уваги не можна. Бажано, щоб «тепла» і турботи вистачало усім.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...