«Ми вам шо, водолази?» або Хто повинен ремонтувати водопровід кооперативу

«Ми вам шо, водолази?» або Хто повинен ремонтувати водопровід кооперативу

«Ми вам шо, водолази?» або Хто повинен ремонтувати водопровід кооперативу

Поділитися новиною

«Ми вам шо, водолази?» або Хто повинен ремонтувати водопровід кооперативуУже минув місяць із лишком, як місто потерпало від кількаденного відключення води, але деякі гадячани й досі страждають. Жителі провулку Дачний не можуть налагодити водопостачання, а причина в тому, що просто не знайдуть крайнього – того, хто повинен ремонтувати поломку.

– Після того, як включили воду, ми почули, що у сусідському колодязі дзюрчить вода. Відкрили люк, подивилися – зі стіни, де розташована центральна труба, шурує вода, – розповідає подробиці несправностей житель провулку Володимир Скляр.

Гадячани відразу ж передзвонили у комунальну службу. На їхній виклик приїхали сантехніки, відкачали воду, подивилися: треба розкопувати. Сказали, роботи потрібно погодити з керівництвом.

– Минає тиждень – ніхто не приїжджає. Телефонуємо знову. Приїжджають із ВУЖКГ, кажуть: «Ми вам шо, водолази?» Знову  ж яма повна води, – продовжує Володимир.

Жителі провулку розповідають, що працівники від робіт відмовилися, мовляв, це територія житлово-будівельного кооперативу, якої немає на балансі комунального підприємства. А отже доведеться ремонтувати самим. Обурені жителі взялися розкопувати мережу. Не отримавши результату, знову звернулися до комунальної служби. Робітники приїхали, воду викачали – і все. Кажуть, шукайте тих, хто займатиметься ремонтом.

– Але чому так? Договори всі укладені з ВУЖКГ! – не стихають мешканці приватних будинків.

Жителі провулку знову, занурившись у воду, намагалися знайти трубу, в якій начебто і вся причина.  Але дістатися до неї так і не змогли, не знаючи навіть, на якій глибині та закладена.

Про кооператив деякі жителі провулку навіть не чули, тому й не розуміють відмов комунальників. Мовляв, кошти за воду вони ж платять ВУЖКГ.

Щоб зрозуміти причину відмови організації з водопостачання, ми зателефонували до керівника – Віктора Приходька. Він пояснив, що дійсно ця мережа не знаходиться на балансі комунального підприємства, а отже й схеми відсутні. Провулок забудовувався кооперативно, тому й технічна документація з планом повинні бути на руках у самих жителів. А це вже інше питання, чи всі господарі їх зберегли.

Жителі провулку сплачують лише тариф на водопостачання, до якого обслуговування не включено. Отже, на таких об’єктах ремонтні бригади працюють за окрему плату.

– Ці люди в мене на прийомі були. Їм було пояснено, що треба зробити технічну документацію, тільки тоді ми зможемо займатися ремонтними роботами. Хоча наші працівники виїжджали, відновили запірну арматуру, – пояснює керівник комунального підприємства.

Тож ситуація, як бачимо, зайшла в глухий кут. Жителі Дачного повідомили, що «…через бездiяльнicть комунальникiв у викопанiй канавi стався зсув ґрунту, який спричинив порив телефонного кабелю, що прокладений над водогінною трубою! I знову запитання: хто буде ремонтувати?!»

Але ж чи не самі гадячани собі клопоту додали? Як кажуть, не знаючи броду, полізли у воду. Шукати винних серед працівників ВУЖКГ чи варто? Адже колись члени кооперативу самі ж прокладали водопровідні схеми – своїми силами, «своїми трубами»…  Та чи старожили повідомили про це нинішніх власників –  погодьтеся, це вже інша історія.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...