Мер міста і простий селянин: кого обслужать першого?

Мер міста і простий селянин: кого обслужать першого?

Мер міста і простий селянин: кого обслужать першого?

Поділитися новиною

Мер міста і простий селянин: кого обслужать першого?«Дурне питання», – сказали б наші люди. Хоча, ось житель села Краснознаменки сподівався, що йому «підфартить», бо оформляв кредит пліч-о-пліч із міським головою Тетяною Савченко.

– … В один же день заяви писали, але їй вже дали, а мені – ні. Кажуть: Полтава вирішує. Ну, то там знають, хто така Савченко, а я… – обурюється Володимир Миколаєнко.

Він, як і мер міста, вирішив узяти державну позику на утеплення будинків. І хоча, як зізнавалася сама Тетяна Миколаївна, їй доводилося кілька разів переписувати заяви, то з паперами  Володимира такого не було.

Чоловік оформляє кредит на утеплення будинку та заміну вікон. Бюджет такої «підготовки до зими» складає 17 тис. грн – вартість матеріалів. Володимир уже взяв чеки на продаж матеріалів, залишається чекати, доки обіцяні кошти надійдуть на рахунки магазинів. Тільки тоді йому віддадуть товар.

– Вікна замовив – гроші ще не перерахували, але ж  ціна змінюється з дня на день, – розповідає Володимир Миколаєнко.

Тому і змушений чоловік нагадувати про себе в банку, адже до зими залишилося не так і багато часу. Це при тому, що кредит обіцяли оформити в триденний термін. Та у фінустанові тільки розводять руками, мовляв, затримка в Полтаві.

– Ви ж писали в газеті, що тільки 8 чоловік беруть участь у кредитуванні. Невже так важко їх обслужить? Один знайомий оформляв документи раніше за нас із Савченко, але йому також досі відповіді немає. Де ж справедливість? – не стихає чоловік.

Чому дійсно такі затримки, ми вирішили дізнатися у представника банку. Телефоном Олена Калюжна, голова економічної служби розвитку банківського бізнесу, розповіла, що «в Полтаві великий наплив людей із усієї області, тому не встигають». Порівняно швидке оформлення кредиту для міського голови вона пояснила «подачею Полтави».

Нині до банку надійшли ще 10 заявок на оформлення. Перший кредит був виданий ще в червні, у серпні оформили чотири. Тільки, як виявилося, не такі вони й легкодоступні, ті «державні» кредити, коли бідних позичальників тасують, немов колоду карт. Тільки й чекай, коли дійде твоя черга. І це враховуючи той факт, що сміливців взяти державну позику не так і багато.

Олена Савченко

1 коментар до “Мер міста і простий селянин: кого обслужать першого?

  1. Раджу шановному автору скарги на якусь примарну несправедливість, не комплексувати. Бо рознився немов баба! Було б через що! Дрібниці якісь.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...