Чи загрожує нам лептоспіроз?

Чи загрожує нам лептоспіроз?

Чи загрожує нам лептоспіроз?

Поділитися новиною

Чи загрожує нам лептоспіроз?22 випадки захворювання на лептоспіроз зафіксовано цього року в Україні.

Медики констатують: спалахи цього захворювання спостерігаються здебільшого в літньо-осінній період.  А тим часом  літнє сонце продовжує  балувати любителів поніжитись у річковій водичці.  Тому з питанням, чи бува не виявлено у місцевих водоймах якої шкідливої палички, ми звернулись до Анатолія Жезіцького (начальника відділу Гадяцького міжрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби України в Полтавській області).

«Щотижнево управлінням СЕС беруться проби води на узаконених пляжах міста Гадяч на виявлення лактопозитивної палички. Незважаючи на спеку, загрозливої ситуації немає. Є незначне перевищення бактерій, але в межах норми.

Можу зазначити: якщо відсутня патогенна мікрофлора, то й, відповідно, можливість захворювання унеможливлюється.

Минулого року було зафіксовано один випадок захворювання на лептоспіроз. Цьогоріч подібні випадки не зустрічались.

Також хотілось би наголосити, що у селах району контроль за станом води у водоймах відсутній. Тож уся відповідальність покладається на відпочивальників». 

Оксана Кириченко

Лептоспіроз – це гостра інфекційна хвороба, що викликається збудником з роду лептоспір. Зараження людей відбувається через ушкоджену шкіру та слизові оболонки при купанні у водоймах зі  стоячою водою, при вживанні сирої води з природних водойм, молока та м’яса заражених тварин.

Медики закликають не купатись та не рибалити у водоймах, де введені обмежувальні заходи, а також у водоймах зі  стоячою водою. З домашніми тваринами в сільському господарстві необхідно працювати в захисному одязі, зробити тваринам щеплення проти лептоспірозу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...