70% коштів направити на ремонт доріг, а 30% – тротуарів

Про кооператив «Молода Україна»...

Про кооператив «Молода Україна»...

Поділитися новиною

Лист

Мало міст в Україні, які можуть похвастатися гарними дорогами, наш Гадяч – не виняток. Але є надія! У цьому році проводять капітальний та ямковий ремонт центральних вантажопасажирських доріг і вулиць. Якщо вірити заявам очільників міської ради, то протягом як мінімум 3-х років ніяких ремонтних робіт за рахунок міського бюджету на цих вулицях не буде, згідно договорів діятиме гарантія на виконані роботи.

Тепер усі кошти, які в майбутньому виділятимуть на дороги (державні і місцеві), можна буде направити на ремонт доріг на околицях протягом трьох років. Тож пропоную 70% коштів направити на ремонт доріг, а 30% – тротуарів. Щоб добитись такої програми, потрібно, щоб відповідні служби постійно слідкували за правильною експлуатацією вже відремонтованих доріг, а якщо з’являться дефекти, то ремонт здійснювати за рахунок винних осіб. Так ми зможемо за 3 роки (при даному фінансуванні) відремонтувати усі дороги в Гадячі, за які не буде соромно. Нинішні депутати міської ради повинні розробити програму ремонту доріг на найближчі 3 роки. Такі програми є  в усіх розвинених країнах світу.

Тротуари – це особлива тема. Багато з них були розрушені не від часу, а від «господарської» діяльності підприємств. Так, у свій час «Укртелеком» розрушив частину тротуарів при укладанні своїх кабелів. Кабелі лежать, а тротуари так і залишились розрушені. Частково рушать і нинішні організації (комунальні, електро– та газорозподільчі). Розрили, відремонтували, зарили (загорнули без дотримання технологій) і поїхали. Мало хто заасфальтовував після себе дану ділянку. А ще ґрунт просідає, і міській раді доводиться ремонтувати такі ділянки по 2-3 рази. Тобто на благоустрій іде багато незапланованих коштів. Якщо ми завжди будемо дотримуватися технологій ремонту доріг, то при виконанні такої 3-річної програми ремонту доріг і тротуарів у нас буде скрізь таке покриття, що можна і на скейті кататися.

О. Омельченко, житель міста Гадяч

LIVE OFFLINE
track image
Loading...