Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» триває

Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» триває

Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» триває

Поділитися новиною

Всеукраїнська акція «Бібліотека українського воїна» триваєНелегкі часи переживає зараз наша країна. Вторгнення російського агресора на територію України змушує давати відсіч ворогу, захищати державний суверенітет і територіальну цілісність України.

Наші доблесні захисники потребують уваги і підтримки. З метою патріотичного виховання, підтримки бойового духу, підвищення освітнього рівня військовослужбовців, організації їх змістовного дозвілля Міністерство культури України ініціювало Всеукраїнську акцію «Бібліотека українського воїна».

Вона передбачає збір книг для військових частин Збройних Сил України. Наукою доведено, що процес читання позитивно впливає на розвиток інтелекту, світогляду, вольових якостей, комунікативної компетентності. Тому заохочення до читання в Збройних Силах України сприятиме формуванню високої духовної та моральної особистості українського воїна.

У ході акції збираються кращі твори вітчизняної та світової літератури в перекладі українською мовою, науково-популярні, довідкові видання з історії Української держави, її культури, Збройних Сил. Солдати вже чекають на ці книги. Не будьмо байдужими і долучімося до створення «Бібліотеки українського воїна». Це та невелика справа, яку кожен з нас може зробити для наших захисників.

Запрошуємо взяти участь в акції всі бібліотеки Гадяччини, громадські об’єднання, волонтерські організації, місцевих літераторів, видавців, користувачів бібліотек та всіх небайдужих громадян міста та району, справжніх патріотів України. Можливо, саме ваша книга підтримає та зігріє душу нашого воїна-захисника.

Книги збираються в центральній бібліотеці ім. Лесі Українки, по вул. 50 років Жовтня, 19, та сільськими книгозбірнями району. Тел. для довідок 2-28-62.

Л. Кузнецова, зав. методично-бібліографічного відділу  Гадяцької  центральної бібліотеки  ім. Лесі Українки

LIVE OFFLINE
track image
Loading...