Пільги окремим категоріям громадян з 1.07.2015 р. по доходах

Пільги окремим категоріям громадян з 1.07.2015 р. по доходах

Пільги окремим категоріям громадян з 1.07.2015 р. по доходах

Поділитися новиною

Пільги окремим категоріям громадян з 1.07.2015 р. по доходахЗаконом України від 28 грудня 2014 року № 76-VIII «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» передбачено, що з 1 липня 2015 року пільги для окремих категорій громадян (учасники війни; діти війни; члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни; жертви нацистських переслідувань; багатодітні сім’ї; вдови (вдівці) і батьки померлої особи з особливими та особливими трудовими заслугами перед Батьківщиною; дружини (чоловіки) померлих громадян із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ІІІ категорії; діти, яким установлено інвалідність, пов’язану з ЧАЕС; пенсіонери, які раніше працювали медичними,

фармацевтичними, педагогічними працівниками, у закладах культури, бібліотеках, у сфері захисту рослин і проживають у сільській  місцевості і селищах міського типу; звільнені зі служби за віком, у зв’язку з хворобою або за вислугою років працівники міліції, кримінально-виконавчої системи, податкової міліції,  а також непрацездатні члени сім’ї, які перебували на його утриманні; батьки та члени сімей осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов’язків; особи, звільнені із служби цивільного захисту за віком, через хворобу або за вислугою років та які стали інвалідами під час виконання службових обов’язків, та члени їхніх сімей) надаватимуться за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика у розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (це 1710 грн). 

Порядок надання пільг окремим категоріям громадян з урахуванням середньомісячного сукупного доходу сім’ї, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2015р. №389. 

При визначені права на отримання пільг до сукупного доходу сім’ї включаються нараховані: – пенсія; – заробітна плата; – грошове забезпечення; – стипендія; – соціальна допомога (крім частини допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частини допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, допомоги на поховання, одноразової допомоги, яка надається відповідно до законодавства або за рішеннями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, підприємств, організацій незалежно від форми власності); – доходи від підприємницької діяльності. 

Управлінням соціального захисту населення продовж  червня-липня 2015 року проводиться відповідна робота щодо визначення права окремих категорій пільговиків на отримання пільг із урахуванням доходів сім’ї. 

По сім’ях, в яких пільговики та члени їх сімей, які користуються пільгами, є непрацюючими пенсіонерами, управлінням соціального захисту населення буде проведено автоматизований розрахунок доходів сім’ї та визначено право на отримання пільг. Тому зазначеним сім’ям пільговиків звертатися до управління  соціального захисту населення не потрібно. 

Інші сім’ї пільговиків, тобто ті, в яких пільговик або члени його сім’ї, які користуються пільгами, відносяться до працюючих осіб або працездатних непрацюючих осіб,  запрошені до управління соціального захисту населення з метою заповнення Декларації про доходи сім’ї пільговика. До Декларації додаються довідки про доходи пільговика та членів його сім’ї (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) за 6 місяців, що передують місяцю звернення. 

Якщо пільговик або члени його сім’ї, які користуються пільгами, є непрацюючими працездатними особами, подаються документи, що підтверджують відсутність доходів. 

Відповідно до наданих документів буде визначено право пільговика на отримання пільг з 1 липня 2015 року.

По особах, яким не підтверджено право на пільги, буде передано список осіб для проведення перерахунку субсидії без урахування пільги.

Після визначення права на пільги з урахуванням доходів сім’ї до організацій-надавачів житлово-комунальних послуг будуть направлені списки осіб, яким підтверджено право на пільги з урахуванням доходу, та список осіб, які за рівнем доходів не матимуть право на пільги з 01.07.2015 року.

Додатково повідомляємо, що по таких категоріях  пільговиків як діти війни, пенсіонери, які раніше працювали медичними, фармацевтичними,  педагогічними працівниками, у закладах культури, бібліотеках, у сфері захисту рослин і проживають  у сільській  місцевості і селищах міського типу, пільги на членів сім’ї не поширюються. Тому дохід  членів сім’ї на розрахунок пільги брати не потрібно.

За більш детальною інформацією звертайтеся до відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення  управління  соціального захисту населення за адресою: вул. 50 р. Жовтня, 44, м. Гадяч, каб. №2, тел. 2-14-75, 2-06-54.

В. Тарасенко, начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...