Підсумки роботи пенсійного фонду за перше півріччя 2015 року

Підсумки роботи пенсійного фонду за перше півріччя 2015 року

Підсумки роботи пенсійного фонду за перше півріччя 2015 року

Поділитися новиною

Підсумки роботи пенсійного фонду за перше півріччя 2015 рокуПідсумки роботи управління пенсійного фонду україни в гадяцькому районі за перше півріччя 2015 року 

Протягом першого півріччя 2015 року робота управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі спрямовувалася на виконання своєї функції, як виконавчого органу державної влади, що втілює в життя державну пенсійну політику, підтримку стабільності пенсійної галузі, виконання бюджету Фонду, забезпечення прав застрахованих осіб і контроль за достовірністю відомостей в системі персоніфікованого обліку.

Станом на 1 липня 2015 року  до бюджету управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі з усіх джерел фінансування на виплату пенсій та допомог надійшло 157611тис.грн., що на 8982 тис. грн. більше, ніж за відповідний період минулого року. План власних надходжень на 1 липня 2015 року виконано на 99,7 %. При плані 825,02 тис. грн., фактично надійшло коштів 822,8 тис. грн., що на 364,4 тис. грн. більше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Невиконня планових показників пояснюється тим, що на підприємствах, що знаходяться в підпорядкуванні ПрАТ «Райз — Максимко» виникли проблеми з перерахуванням коштів по відшкодуванню пільгових пенсій через банківські рахунки в банку «Фінансова ініціатива».

За рахунок зазначених ресурсів у законодавчо встановлені терміни забезпечено стале і своєчасне фінансування пенсій та грошової допомоги 17621пенсіонеру району.

Місячна потреба на виплату пенсій в районі зросла з початку року на 1039 тис. грн. і на 1 липня 2015 досягла 26037 тис. грн.

Упродовж звітного періоду спеціалістами управління призначено 304 нових пенсій (у порівнянні з аналогічним періодом 2014 року число новопризначених пенсій на 127 зменшилося). Пенсії за особливі заслуги перед Україною встановлено 6-ти громадянам, проведено 924 індивідуальних перерахунків пенсій, виплачено 505 допомог на поховання, видано 446 пенсійних посвідчень та 2343 довідок по місцю вимоги.

Упродовж звітного періоду до управління за переведенням виплати пенсії за місцем фактичного проживання звернулося 515 осіб, що виїхали з території Донецької та Луганської областей. Взяття на облік та виплати пенсій здійснюється невідкладно за матеріалами електронних пенсійних справ.

Борг зі сплати єдиного внеску, що рахувався на 1.10.2013 року становив 680,4 тис. грн., в тому числі недоїмка по внесках – 596,6 тис. грн. Після передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску постійно здійснюється співпраця з органами податкової служби щодо погашення боргів. У результаті спільних заходів боржниками погашено боргів на суму 81,5 тис. грн.,а з часу передачі функцій адміністрування єдиного соціального внеску загальна сума погашення боргів становить 255,9 тис. грн.

Заборгованість по сплаті пенсійних внесків станом на 1 липня 2015 року зменшилася в порівнянні з початком року на 0,6 тис. грн. і склала на звітну дату 211,2 тис. грн., в тому числі недоїмка по внесках 169,4 тис. грн., по пені 20,2 тис. грн., по штрафних санкціях 21,6 тис. грн.

Заходами примусового стягнення забезпечено 100% охоплення заборгованості, що підлягає стягненню в судовому порядку. До суду в поточному році подано 3 позовні заяви на суму 7,6 тис. грн. Станом на 01.07.2015 року на виконанні у відділі ДВС перебуває 435 виконавчих документа на суму 626,1 тис. грн. 

За звітний період, відповідно до ст. 12 Закону України «Про виконавче провадження», спеціалістами Пенсійного фонду району, як стороною виконавчого провадження, спільно з державними виконавцями проведено 12 рейдів та обстежено 64 боржника. У результаті спільних дій УПФУ в Гадяцькому районі та ВДВС Гадяцького РУЮ надійшло коштів на суму 75,7 тис. грн., в тому числі з рахунків органів ДВС Гадяцького РУЮ 48,3 тис. грн., самостійно сплачено боржниками 27,4 тис. грн. З початку року працівниками управління проведено ознайомлення з 37 виконавчими провадженнями.

Заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій збільшилась з початку року на 61,9 тис. грн і склала 1474,2 тис. грн., в т.ч. заборгованість підприємств банкрутів –1344,5 тис. грн., безнадійні борги -63,5 тис. грн.,борг економічно-активних платників – 66,2 тис. грн.

Заборгованість в сумі 51,6 тис. грн. утворилася на кінець червня поточного року.           

По підприємствах, які мають дієвий статус та заборгованість по відшкодуванню пільгових пенсій  управлінням направлені матеріали до суду. По підприємству ТОВ «Нові мости» прийнято рішення про стягнення заборгованості. Вказане рішення за результатами апеляційного розгляду залишене без змін. По ПрАТ « Укрпромтехсервіс» судове рішення прийняте на користь управління. 

У ході проведення 76 зустрічних перевірок достовірності видачі підприємствами, установами, організаціями документів для призначення і перерахунку пенсій попереджено 11 порушень. Також проведено перевірки 17 поштових відділень щодо цільового використання коштів Пенсійного фонду на виплату пенсій і допомог (порушень не виявлено) та 18 перевірок платників щодо достовірності поданих відомостей по застрахованим особам.

Для забезпечення спрощення процедури отримання послуг, скорочення термінів надання та підвищення їх якості в управлінні працює приймальня за принципом «єдиного вікна». Протягом звітного періоду новою формою обслуговування охоплено 4593 громадян. Крім того, упродовж 2015року продовжувалося впровадження дистанційних форм обслуговування громадян через електронні ресурси Пенсійного фонду: веб-портал, інформаційні кіоски, локальні програми із самостійного обчислення пенсій.

Протягом звітного періоду продовжувалася співпраця з місцевими засобами масової інформації, внаслідок чого розміщено 15 публікацій в друкованих виданнях, здійснено 12 виступів в радіоефірі, організовано 19 виїзних прийомів громадян, 9 семінарів та проведено 5 «круглих столів». На гарячу лінію управління звернулося 117 осіб.

Протягом року постійно в управлінні проводилася робота спрямована на реалізацію актів Президента України та Кабінету Міністрів України з питань боротьби з корупцією та інших документів антикорупційного спрямування.

В.Товстий,начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...