Допомога військовим, субсидії, енергозбереження – підсумки півріччя

Допомога військовим, субсидії, енергозбереження – підсумки півріччя

Допомога військовим, субсидії, енергозбереження – підсумки півріччя

Поділитися новиною

Допомога військовим, субсидії, енергозбереження – підсумки півріччяАналіз попередньої прес-конференції –  обговорювали що зроблено і які результати отримані.

Військовослужбовців оздоровлюватимуть у Миргороді     

Володимир Возниця (директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді)

55 соціальних паспортів сімей демобілізованих військовослужбовців АТО складено за перше півріччя 2015 року, з них 31 сім’я – з дітьми (42 дитини).

24 із числа військових АТО перебувають на обліку Гадяцького районного центру зайнятості. Працевлаштовані 2 демобілізованих військовослужбовців. Один пройшов професійне навчання і започаткував власну справу.

144 заяви від військових АТО зареєстровано відділом Держземагентства на загальну площу 285,11 га.

117 особам надано дозвіл на розробку проекту землеустрою на загальну площу 231,1 га. 2 проекти  затверджено на площу 2, 53 га.

191 тис. грн виділено із районного бюджету для організації відпочинку і надання оздоровчих послуг демобілізованим військовослужбовцям.

27 демобілізованих військовослужбовців виявили бажання оздоровитись у санаторно-курортних закладах області.

23 військовослужбовці вже отримали оздоровчі послуги  у санаторії «Сосновий бір» на 93 тис. 840 грн (наступну партію бійців буде приймати санаторій «Миргород»).

 

Огородництво та будівництво

Володимир Троценко (начальник територіального  відділу Держземагентства  в Гадяцькому районі)

129 заяв із приводу виділення земельної ділянки учасникам АТО наразі задоволено. Усього надійшло 144 заяви на виділення ділянки під огородництво. Зважаючи на те, що на території міської ради відсутні орні землі, то ділянки виділялись на території сільських рад району (кожен бажаючий міг самостійно вибрати ділянку).

Що стосується земельних ділянок для будівництва житлових будинків і господарських будівель, зі слів начальника Держземагентства, питання практично вирішене. Протягом місяця усім бажаючим учасникам АТО будуть виділені ділянки у розмірі 10 соток.

 

Матеріальна допомога військовим

Віталій Тарасенко (начальник управління соціального захисту населення РДА)

8 осіб, яким надано статус член сім’ї загиблого учасника АТО, перебувають на обліку в управлінні соціального захисту населення (із них 2 діток). На стадії оформлення документація по останньому загиблому військовому, надалі ще 4-м особам буде надано такий статус.

Регулярно проводиться обстеження сімей загиблих військових  і складаються соціальні паспорти. Згідно цього, 5 сім’ям загиблих військовослужбовців із обласного бюджету виділено по 25 тис. гривень (наразі вже подані документи і на останнього загиблого).

По 609 тис. грн із державного бюджету матеріальної допомоги виплачено усім сім’ям загиблих.

24 особи із числа військовослужбовців, які отримали поранення, перебувають на обліку центру соціального захисту населення.

Матеріальна допомога на загальну суму 216 тис. грн виплачена із обласного бюджету (залежно від ступеня поранення суму визначала комісія – до 15 тис. грн).

186 сімей уже отримали таку допомогу на загальну суму 930 тис. грн із сільських, міського та районного бюджетів.

3 особи отримали статус інваліда війни і відповідне посвідчення. Постановою Кабміну усім повинні виплатити по 243 тис. 600 грн.   Двом із них кошти перераховані, щоправда із затримкою. Третій отримав відмову – мотивують тим, що поранення чоловік отримав ще до прийняття відповідного закону. Тому чоловік планує судитись, а голова РДА пообіцяв допомогти у вирішенні цієї проблеми.

22 військових вже отримали посвідчення учасника бойових дій.

 

Повертаючись до оформлення субсидій

Нагадуємо, що для оформлення субсидії потрібно лише 2 документи – декларація про доходи та заява. Відповідь ви повинні отримати протягом 15 календарних днів. 

Існує дві телефонні «гарячі лінії», зателефонувавши на які, ви зможете отримати будь-яку консультацію з приводу оформлення субсидій: 3-14–82  та  2–14–02.

4064 домогосподарства на звітний період отримали субсидії, з них 1486 домогосподарств мають розмір субсидії на літній період 0. Але при автоматичному перерахунку на зимовий період вони матимуть субсидію і люди отримають нове повідомлення з обов’язковою часткою плати за ЖКП.

Звертаємо увагу: якщо у приміщенні проживає особа, яка фактично там не проживає, то вам потрібно надати довідку, яка б засвідчувала такий факт, далі соціальний інспектор перевірить ці дані.

Наголошуємо, що якщо ви проживаєте на орендованій квартирі без договору оренди, то у субсидії вам буде відмовлено (уже виявлено 2 таких родини, тепер їм відмовлено у субсидії).

 

Енергозбереження у районі

7 теплогенераторних на твердому паливі експлуатувались в опалювальному сезоні 2013-2014 років.

5 котелень на твердопаливні котли реконструювали наприкінці 2014 р. за рахунок субвенції з державного бюджету.

Також, за рахунок участі у проекті «Місцевий розвиток орієнтований на громаду», у Сватках було впроваджено інноваційний енергоефективний захід – встановлені сонячні колектори для опалення у приміщенні дитячого садка та школи. Подібні заходи дають змогу не використовувати газ та електроенергію.

4 проекти по встановленню твердопаливних котлів у школах району направлено до регіональної комісії з питань подібних програм  для участі у конкурсному відборі  інвестиційних програм і проектів у регіональному розвитку, що можуть реалізуватися за рахунок коштів із державного фонду регіонального розвитку. На даний час розпочаті роботи по будівництву теплогенераторних на твердому паливі у Краснознаменській школі, заміні вікон у Книшівці  та встановлення енергозберігаючих насосів для циркуляції теплоносія мережі опалення у Лютеньці.

1 млн 841 тис. грн – економія за рахунок опалення дровами. Ці кошти будуть направлені на реконструкцію шкіл: утеплення, заміну вікон, закупку комп’ютерної техніки.

Оксана Кириченко

Зі слів начальника управління соціального захисту населення РДА,  державою введена матеріальна допомога демобілізованим строкової служби – після проходження строкової служби,  незалежно від місця служби, управління соціального захисту формує платіжні доручення, і військовому виплачують допомогу в розмірі останньої отримуваної зарплатні чи прожиткового мінімуму.

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...