Marc Jacobs: сміливий стиль сучасної моди

Поділитися новиною

Відомий американський бренд заснували у 80-х роках випускник Школи дизайну Марк Джейкобс та підприємець Роберт Даффі. Компанія отримала назву Marc Jacobs, і невдовзі завоювала серця прихильників по всьому світу. Марк, як ідейний натхненник та автор, впровадив низку сміливих тенденцій, що стали знаковими для актуальної міської моди.

Сходження зірки

Джейкобс виріс у Нью-Йорку, що подарувало йому відчуття великого мегаполіса і вплинуло на творчість. Він вступив до Вищої школи мистецтв і дизайну у п’ятнадцять, і вже під час студентства отримав нагороду «Золотий наперсток» та премію за найкращий design-project року. Незабаром молодого кутюр’є запрошують до команди Perry Ellis, де створюється приголомшлива колекція одягу в стилі гранж. Енергія та креатив талановитого дизайнера зумовили виникнення власної компанії Jacobs Duffy Designs Inc.

Стильний бунтар

Окрім керівництва однойменним лейблом, Марк Джейкобс співпрацює з іншими Будинками моди, і у 1997 році стає креативним директором Louis Vuitton. Це надає йому колосального професійного досвіду.

На американській фешн-сцені дизайнер вважається модним бунтарем. Його колекції вражають сміливими поєднаннями соковитих кольорів:

  • золотого;
  • фіолетового;
  • зеленого;
  • синього;
  • червоного;
  • помаранчевого.

Також використовуються примітні, майже кричущі аксесуари: прикраси та біжутерія, ремінці та брелоки, сонцезахисні окуляри, сумки, шапки та шарфи.

661e4c1a965d2.webp

У 90-х світ захоплює grunge-rock, а Джейкобс надихається тенденцією та виводить її на подіуми. Тепер його називають «Гуру гранжа». На нью-йоркському Тижні моди він комбінує хвилясті сукні й масивні мартенси, легенькі спідниці й цупкі сорочки. Тоді він отримує престижну нагороду від Ради дизайнерів США як найкращий модельєр жіночого одягу.

Унікальне бачення кутюр’є

Сьогодні бренд охоплює три напрями: молодіжну лінійку Marc by Marc Jacobs, дитячу Little Marc і одяг прет-а-порте «The MJ Collection». Також Дім Моди володіє мережею бутиків з парфумерією, аксесуарами та косметичними послугами. Всі колекції органічно поєднують естетику минулих років та новітні тренди, а моделі підходять як для повсякдення, так і для урочистих заходів. Серед екземплярів можна побачити сукні в стилі голлівудського ретро та африканські балахони, яскраві боа та тюрбани, джинсовий тотал-лук та металізовані топи, камуфляжне та неонове забарвлення.

Відмінними рисами дизайну Марка Джейкобса вважають незвичайні форми, принти та симбіоз кольорів. Серед зіркових прихильників бренду помічені Майлі Сайрус, Кім Кардаш’ян, Скарлетт Йоганссон, Вікторія Бекхем, Хайді Клум, Бейонсе, Леді Гага, Міранда Керр та Дженніфер Лоуренс.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

LIVE OFFLINE
track image
Loading...