Нове сміттєзвалище – проблема, яка усіх об’єднала

Нове сміттєзвалище – проблема, яка усіх об’єднала

Нове сміттєзвалище – проблема, яка усіх об’єднала

Поділитися новиною

Нове сміттєзвалище – проблема, яка усіх об’єдналаУ понеділок у Хитцях відбулися чергові громадські слухання з приводу закриття діючого міського смітника. На щастя, це засідання було найконструктивнішим, ніж попередні: майже обійшлися без сварок, обговорили усі «за» і «проти» та дійшли до єдиного таки,  мабуть, правильного вирішення.

Цього разу на зборах були присутні депутати міської та районної рад, що дало змогу більш тверезо оцінити ситуацію.

Очільники міста та району пообіцяли разом узятись за роботу. На наступній сесії міської ради буде прийнято рішення про закупівлю сортувальної лінії. Паралельно міська і районна ради будуть вирішувати питання виділення коштів на розвиток інфраструктури Хитців: проведення водопроводу і ремонт дороги по вулиці Набережна Грунь. Установку по сортуванню сміття встановлять на території міських очисних споруд. «Хвости», тобто залишки після сортування сміття, планують поки що вивозити на діючий смітник у Хитцях, допоки не облаштують новий. 

Після двогодинних обговорень громада Хитців ухвалила таке рішення:

«Дозволити вивіз сміття при умові, що гадяцькі очільники будуть звітувати перед хитцівською громадою. Також зобов’язуємо представити на розгляд громади бізнес-план, у якому чітко буде розписано, що і коли буде здійснюватись. Надати селу Хитці на розвиток інфраструктури (проведення водопроводу і ремонт дороги по вул. Н. Грунь) кошти із районного, міського та сільського бюджетів. Запрошувати членів громадськості на засідання міської та районної ради, якщо розглядатимуться питання стосовно сміттєзвалища. Звітувати про зроблену роботу кожного місяця».

Наостанок знову ухвалили кінцеву дату придбання сортувальної лінії – 1 січня 2016 року. У разі невиконання усіх умов хитцівчани змушені будуть діяти кардинально.

Тому чекаємо перших кроків і обіцяємо слідкувати за перебігом справи.

Оксана Кириченко

Слушна пропозиція прозвучала у ході засідання: у місті повинні бути розміщені додаткові сміттєві баки для скляних та ПЕТ-пляшок. А у магазинах, які займаються продажем батарейок та енергозберігаючих ламп, потрібно налагодити прийом відпрацьованого матеріалу для подальшої переробки. Тож УВАГА! Починаємо сортувати сміття вдома!

            

LIVE OFFLINE
track image
Loading...