Колишній готель «Жовтень» буде відремонтовано

Поділитися новиною

26 червня відбулось перше пленарне засідання  53-оїсесії міської ради 6-го скликання. Найцікавіші питання – читайте далі.  

«Хочете хороший ремонт? Допоможіть комунальному підприємству!»

Із такою пропозицію нещодавно на сторінках нашого тижневика до гадячан звернувся керівник КП «Гадяч-житло» А. Гусак. Тепер, вивчивши досвід інших міських рад, і наша вирішила не пасти задніх.

Враховуючи те, що більшість квартир у багатоквартирних будинках приватизовані, міська рада буде залучати жильців брати дольову участь у капітальному ремонті, реконструкції і модернізації житлових багатоквартирних будинків і відповідно буде виділяти певний відсоток фінансової допомоги.

Але остаточне рішення по даному питанню вирішили відкласти на друге пленарне засідання сесії, яке відбудеться 7 липня.

Чи можливе будівництво на Красній гірці? Висновки експертів

Науково-дослідна частина кафедри випробування нафти, газу та геотехніки ПНТУ ім. Кондратюка зробила висновок-обстеження. Відповідно експертизі, будівництво на цих ділянках можливе, але при виконанні певних протизсувних робіт. 

Зі слів міського голови, якраз перед початком сесії прийшли особи, яким нещодавно було виділено земельні ділянки під забудову, із проханням дати дозволи на виготовлення технічної документації для подальшої приватизації земельних ділянок. Проте їх заяви не були включені до переліку питань, що розглядатимуть на сесії. Міський голова наголосила, що питання буде вирішуватись поступово, якщо замовники  на засідання виконкому подадуть проект, у якому передбачать виконання усіх вимог. Тоді вже можна буде розмовляти і про приватизацію.  

Депутати також висловили  свою думку: протизсувні заходи – це дуже дороге задоволення. Тож невідомо чи дійде справа до приватизації ділянок.

Реконструкція «Жовтня»

Новиною для депутатського корпусу стало повідомлення про те, що 15 червня  було підписано угоду з Полтавською ОДА. Згідно неї, близько 1 млн грн буде виділено на ремонт  1 і 2 поверхів, покрівлі, заміну вікон і дверей та каналізації у колишньому готелі.

Полтавська ОДА виграла гранд,  і Гадяцька міська рада – одна із тих, хто отримав кошти на покращення умов проживання переселенців.

Нагадаємо, у колишньому готелі досі проживають 86 внутрішньопереміщених осіб. Будівля досі на стадії ліквідації і невдовзі буде виставлена на аукціон повторно.

Газета для міської ради

Тетяна Савченко підняла питання створення міської комунальної газети. Мовляв, «місто обласного значення, а газети немає!» Але оскільки питання не обговорювалось раніше, депутатський корпус вирішив відкласти його на наступне пленарне засідання. Тож не виключено, що скоро у місті з’явиться ще одне друковане видання.   

Оксана Кириченко

70 тисяч гривень потрібно витратити МКП «Комунсервіс» для того, щоб перевезти сміття, яке донедавна складувалось на місці міських очисних споруд, на законне санкціоноване сміттєзвалище у Хитцях. 

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...