Гадяч дивує: у місті знайдено підпільний рибний склад

Гадяч дивує: у місті знайдено підпільний рибний склад

Гадяч дивує: у місті знайдено підпільний рибний склад

Поділитися новиною

Гадяч дивує: у місті знайдено підпільний рибний складСховище, квадратура якого вражає масштабами (чого тільки варті морозильники, площею як 3-кімн. квартира), обшукали правоохоронці. Рибний склад уже кілька років існував у колишньому овочесховищі заготконтори, мікрорайон Малого кругу. Нині з’ясовуються обставини, яким чином власник будівлі без договірних відносин здавав в оренду приміщення.

Двоє підприємців розповсюджували рибу на території Лубенського, Лохвицького, Котелевського, Зіньківського, Охтирського, а також Липоводолинського та Роменського районів сусідньої області.

Бізнесменів також звинувачують у підробці документів. Їм загрожує 5 років позбавлення волі.

Гадяч дивує: у місті знайдено підпільний рибний складНа ринках нашого та сусідніх районів реалізовували в’ялену та копчену рибу  – від простих до найдорожчих сортів. Такої продукції правоохоронці нарахували близько 9 тонн. 

– Закуповували товар у приватних осіб, а в період нересту – у браконьєрів, тому підприємці і не показували реальні джерела придбання продукції, – розповідає головний міліціонер району Віталій Ботвина.

За словами правоохоронців, деяка риба й по 3 роки зберігалася в морозильних камерах. Продукція «ретушувалася» (біля ящиків із товаром можна було побачити пляшку олії та губку) і збувалася в торгівельну мережу. Недотримання умов зберігання товару видно неозброєним оком – відкриті ємкості з рибою доступні комахам.

Звідки надійшов сигнал про підпільний склад?

Колишній працівник підприємства звернувся до правоохоронних органів із заявою про те, що йому не виплатили зарплати після звільнення. Під час встановлення обставин виявилося, що у підприємців були проблеми не лише з оформленням документів, а й із працевлаштуванням – жодна особа не була офіційно прийнята на роботу. Хоча заробіток іноді сягав і 8 тис. грн на місяць. До речі, працівники (а їх було від 4 до 8) нині переховуються.

Хто знає, можливо, це й на краще, що міліціонерам вчасно надійшов сигнал, адже якби (не дай Боже) хтось отруївся рибою, то чи звели б тоді кінці з кінцями?

P.S.  Гадяч здивував усю область, ставши центром незаконного розповсюдження рибної продукції на дві області. В інших районах, які славляться рибним господарством, таких випадків, на щастя, не зафіксовано.

Олена Савченко

 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...