До відома пільгових категорій громадян, які мають право на безоплатний проїзд

До відома пільгових категорій громадян, які мають право на безоплатний проїзд

До відома пільгових категорій громадян, які мають право на безоплатний проїзд!

Поділитися новиною

До відома пільгових категорій громадян, які мають право на безоплатний проїздВідповідно до Закону України «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28.12.2014 №76-VІІІ з 1 червня 2015 року скасовується право окремих категорій громадян на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті.

Зазначені зміни стосуються ветеранів праці, дітей війни, учасників війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, інвалідів ІІІ групи та інших.

Разом із цим, постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 р. №354 «Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування» і від 16.08.1994 р. №555 «Про поширення чинності постанови Кабінету Міністрів України від 17 травня 1993р. №354» передбачено право пенсіонерів за віком та інвалідів на безоплатний проїзд на міському пасажирському транспорті загального користування (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.

Таким чином, особи, які належать до учасників війни, ветеранів праці, дітей війни, жертв нацистських переслідувань, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, інвалідів ІІІ групи, з 1 червня цього року зможуть реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському та приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди.

В. Тарасенко, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...