Апаратна нарада

Апаратна нарада

Апаратна нарада

Поділитися новиною

Апаратна нарадаЧи ефективний тепловий лічильник?

Це питання  змусило помізкувати очільників району і міста на останній апаратній нараді. Заслухавши доповідь про підготовку до опалювального сезону, міський голова додала, що лишилась одна проблема – встановлення 12 теплових лічильників. Їх закупили ще минулого року, але нема кому взятись роботу. У КП «Гадяч-житло», яке мало б займатись обслуговуванням та встановленням лічильників, просто немає на це коштів. І в інвестиційну складову КПТГ «Гадячтеплоенерго», яке відпускає теплову енергію,  також не включені подібні витрати.

Самі ж жителі проти встановлення лічильників за власний рахунок, кажуть, «економії ніякої, лише витрати». Усе ж міський голова пообіцяла вирішити це питання. По закінченню першого півріччя таки виділять кошти і в липні-серпні почнуть встановлення.

Куди ховатись?

Із 103 захисних споруд району лише 2 повністю готові до експлуатації, 94 обмежено готові, 7 не готові взагалі. Із 7 не готових 3 неможливо привести у готовність , на 4-х ведуться роботи.

Учимося відпочивати культурно – прибираємо за собою

Підготовка до купального сезону вже розпочата: проведено водолазне обстеження, очистку дна акваторії міського пляжу та правого берега р. Псьол. На час купального сезону на пляжі буде створено рятувальний пост. До кінця поточного місяця комунальні служби завершать роботу по підготовці та облаштування пляжу – буде встановлено кабінки для перевдягання, літні туалети, баки для сміття, «грибочки».

На останньому суботнику поставили  столи, лавки, смітники, розпочали прогортати грейдером дороги. А тепер обіцяють ще й продискувати пляжі, очистити пісок.

Дехто вже почав відпочинок на березі річки. І свідченням цього 5  розбитих баків і купи сміття на землі. Дякувати, ще лавки стоять.

Війна вбиває швидко, а сміття – повільно!

Голова районної ради вкотре нагадав про захаращеність місцевих ярків сміттям. Окремо зупинились на яру, що веде від вулиці Тітова, адже там струмок, який далі стікає у річку, котра, за словами СЕС, придатна для купання. Тож чи можна там купатись – це питання спірне, хоча й смітник у ярку вже не перший рік, а у річці як купались, так і продовжують.

Та все ж цю проблему потрібно вирішувати. Через це знову ледь не посварились районний і міський очільники.

На жаль, така ж біда із міським сміттєзвалищем. Після пікетів, влаштованих жителями Хитців, довелось відтермінувати користування смітником до червня, а за цей час мали б вирішити, де влаштовувати новий. Як не крути, до літа не так вже й далеко. Міська влада нового місця просто не має, а районна, мабуть, і не збирається його шукати, бо не вважає це своїм обов’язком.

Оксана Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...