Місто розширить свої межі. Які села стануть гадяцькими?

Місто розширить свої межі. Які села стануть гадяцькими?

Місто розширить свої межі. Які села стануть гадяцькими?

Поділитися новиною

Місто розширить свої межі. Які села стануть гадяцькими?На сесії міської ради обговорювали питання про ініціювання добровільного об’єднання територіальних громад.

– Ми можемо самі пропонувати громадам приєднуватися до нас і так само можемо приймати пропозиції. Мета об’єднання – зробити громади фінансово спроможними, – розповіла міський голова.

Ще кілька місяців тому в районі планувалося створити три громади – Гадяцьку, Лютенську, Петрівсько-Роменську. Але віднедавна говорять про 7:  Гадяцька, Петрівсько-Роменська, Краснолуцька, Книшівська, Веприцька, Лютенська, Рашівська.

Гадяцька міська рада запропонувала ініціювати процедуру добровільного об’єднання територіальної громади міста з територіальними громадами сіл: Біленченківки з хуторами, які входять до сільської ради (Грипаки, Кіблицьке, Оріханове, Осняги, Островерхівка, Петроселівка, Писарівщина, Рудикове, Степаненки), Вельбівки (Запсільське, Тепле, Тютюрівщина), Малої  Побиванки (Глибока Долина, Пирятинщина) Малі Будища  окремо (Сари об’єднуються з Рашівкою, Лисівкою, Харківцями), Гречанівки (Зелена Балка, Миколаївка, Тригубщина). Адміністративним центром буде Гадяч. Офіційна назва об’єднаних населених пунктів – Гадяцька територіальна громада.

До сільських голів відповідно будуть направлені листи-пропозиції про об’єднання. Кажуть, якщо територіальна громада встигне оформити всі документи до 15 липня, то отримає із фонду 2 млн грн на розвиток.

***

У різному порушили питання про незаконне виділення земельних ділянок під забудову по вул. Красна Гірка в м. Гадячі. Більше про це читайте в наступному номері тижневика. 

– Субвенція з обласного бюджету в сумі 920 тис. грн розподілиться таким чином: 320 тис. – на придбання сміттєвозу КП «Гадяч-житло», на залишкові роботи на очисних спорудах витратять 600 тис.; 10 тис. –  на оздоровлення дітей у пришкільних таборах;

– 1750 грн –  на нагородження учнів міських шкіл – переможців районних олімпіад;

– 2000 грн –  матеріальної допомоги на лікування Марійки Дубницької;

– 2000 грн – на встановлення меморіальної дошки на фасаді приміщення Гадяцького вищого професійного училища з ім’ям Руслана Пономаренка;

– 50 тис. грн – на капітальний ремонт проїзду ДНЗ «Веснянка». 

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...