Голова облради запропонував відзначати День міста 13 травня

Голова облради запропонував відзначати День міста 13 травня

Голова облради запропонував відзначати День міста 13 травня

Поділитися новиною

Голова облради запропонував відзначати День міста 13 травняЧергова сесія районної ради розпочалася із трансляції засідання Верховної Ради, на якому було прийнято рішення про надання Гадячу статусу обласного значення. Радісну новину разом із депутатами розділив і голова обласної ради Петро Ворона. Він привітав керівництво міста та району з перемогою, відмітив, що встановлено історичну справедливість. Петро Ворона навіть запропонував міському голові і депутатському корпусу відзначати День міста саме 13 травня, коли й було ухвалено доленосне рішення, а вересневу дату святкувати як День визволення.

Користуючись присутністю голови обласної ради, депутати зробили зауваження очільнику районної громади В. Нікітенку, мовляв, той не запрошує на засідання депутатів обласної ради. Нагадаємо, їх у районі двоє – В. Беседа та А. Попельнюх. І справді, за рік головування Нікітенка поважні особи жодного разу не взяли участь у сесії районної ради. Щоправда на попередній позачерговій Анатолій Федорович був присутній. Але при голові облради так і не з’ясували, чи це небажання депутатів вищого рангу, чи гордість голови районної ради. Що ж, наступна сесія покаже, чи спрацювала конструктивна критика.

Продовжилося засідання звітом голови РДА О. Матюшенка.

Канцелярські витрати «Білого дому»

У 2015 році на здійснення виконавчої влади структурними підрозділами райдержадміністрації із державного бюджету виділено коштів:

– 8,0 тис. грн – на придбання паперу, марок, канцелярського приладдя, бензину, при потребі 70,0 тис. грн;

– 6,0 тис. грн – на технічне обслуговування та поточний ремонт комп’ютерної техніки, оргтехніки, при потребі 45,0 тис. грн;

– 12,0 тис. грн – на оплату послуг по охороні приміщень, при потребі 44,0 тис. грн;

– 15,0 тис. грн – на оплату послуг зв’язку, при потребі 32,0 тис. грн тощо.

Інвестиції в район

За січень-грудень 2014 року в економіку та соціальну сферу району освоєно капітальних інвестицій на суму 151189 тис. грн, що на 7,3% менше порівняно з 2013 роком. До загального обсягу області становить 1,8%, на 1 особу припадає 2748,9 грн. Обсяг прямих іноземних інвестицій станом на 31.12.2014 склав 502,0 тис. дол. США.

Офіційно зареєстровані тільки 5 перевізників

Голова РДА відмітив, що ПАТ «Гадяцьке АТП-15337» вдалося зберегти від приватизації. Хоча підприємство і не зовсім прибуткове, але все ж забезпечує транспортним сполученням 79 населених пунктів району.

За 2014 рік автомобільним транспортом району перевезено 535,7 тис. пасажирів, що на 15% менше порівняно до 2013 року та на 19,8% зменшився пасажирооборот і склав 16,8 млн пасажиро-км. За січень-березень 2015 року перевезено 134,8 тис. пасажирів, що на 4,6% більше, порівняно до відповідного періоду 2014 року, та на 10,2% збільшився пасажирооборот і склав 4,3 млн пасажиро-км.

Серйозною проблемою є нелегальні перевезення. У районі офіційно зареєстровані та звітують тільки 5 автоперевізників.

Пам’ять про загиблих земляків

Районна рада вирішила дати дозвіл на встановлення меморіальних дощок землякам, які віддали життя, виконуючи обов’язок по  захисту суверенітету та територіальної цілісності України:

Юрію Кириєнку –  на фасаді приміщення Рашівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів;

Анатолію Лифарю – на фасадах приміщень Римарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище»;

Руслану Пономаренку – на фасаді приміщення ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище»;

Миколі Прудію – на фасадах приміщень Великобудищанської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів та ДНЗ «Гадяцьке вище професійне аграрне училище».

Новий директор Римарівської школи

Сесією районної ради призначено Аллу Миколаївну Павленко на посаду директора Римарівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів та укладено з нею трудовий контракт терміном на три роки.

 

Олена Савченко

2 коментарі до “Голова облради запропонував відзначати День міста 13 травня

  1. А как же сам презик украины, пусть и самозванный. не поехал к ляхам поболеть за Днепр??? Он шо Днепр не уважает???
    Или неужели осмелился согласно вашингтону кусок львова полякам отдать?

  2. [quote name=”Oleg”]А как же сам презик украины, пусть и самозванный. не поехал к ляхам поболеть за Днепр??? Он шо Днепр не уважает???
    Или неужели осмелился согласно вашингтону кусок львова полякам отдать?[/quote]
    Поносит с утреца.Не жри гуманитарку,пень.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...