У Лютеньці споруджується Божий храм за Торонто-Львівським проектом

Настоятель Всіхсвятської церкви (м. Гадяч) протоієрей Стефан Кавчак разом із настоятелем Свято-Успенської церкви протоієреєм Василем Лилом проводять освячення.

Настоятель Всіхсвятської церкви (м. Гадяч) протоієрей Стефан Кавчак разом із настоятелем Свято-Успенської церкви протоієреєм Василем Лилом проводять освячення.

Поділитися новиною

Настоятель Всіхсвятської церкви (м. Гадяч) протоієрей Стефан Кавчак разом із настоятелем Свято-Успенської церкви протоієреєм Василем Лилом проводять освячення. 28 квітня. 10 ранку. У центрі Лютеньки людно. Сільські віряни зібралися, аби разом із настоятелем Свято-Успенської церкви протоієреєм Василем Лилом зробити освячення на будівництво нового храму. Саме він, місцевий священик, узявся за відновлення Успенської церкви, що здавна красувалася в селі.

Пахне деревом навколо – працюють майстри. Та на час молебню роботи стихають.

– По благословенню Високопреосвященнійшого Филипа, митрополита Полтавського і Миргородського, починаємо з освячення. Далі хлопці підготують бруси, і я вже сам буду робити зарубки на кожному з них. Потім почнеться будівництво дерев’яної церкви, – розповідає отець Василій.

Проект незвичайний для полтавської місцевості, бо він бойківського стилю. Точно така спроектована споруда знаходиться у Львові, де і брали ескізи на будівництво. А ще проектом цікавилися в Торонто (Канада).

– Працюють хлопці з Івано-Франківської області, вони й будували такий храм  у Львові, – продовжує священик.

І бідкається про те, щоб вистачило будівельного матеріалу. Не приховує, роботи багато. У планах лютеньчан – до осені звести бруси стін. Тож літо буде неабияк насиченим. Матеріал на будівництво виписують у лісництві, допомагає й керівництво сільськогосподарського підприємства «Астарта-Київ». Саме вони, а також місцеві підприємці посприяли у закладенні фундаменту.

– Найбільша поміч і підтримка – це прості люди, – говорить отець Василій.

І надіється на Божу поміч на благо доброї та величної справи.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...