Запроваджено можливість отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців в електронній формі

Поділитися новиною

Міністерством юстиції України запроваджено систему надання електронних онлайн-сервісів. На сьогодні можливо отримати необхідну довідку, витяг або виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців  на відповідному оновленому сайті Міністерства юстиції України – розпорядника Єдиного державного реєстру (new.minjust.gov.ua).

Відомості, які містяться в Єдиному державному реєстрі, можуть надаватися без участі державного реєстратора в електронній формі програмними засобами ведення Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт у вигляді: виписки щодо юридичної особи, витягу, довідки та доступу до відомостей з Єдиного державного реєстру.

Плата за отримання відповідних відомостей з Єдиного державного реєстру через офіційний веб-сайт розпорядника вноситься з використанням платіжних систем через мережу Інтернет безпосередньо при замовленні послуги надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців.

Виписки, витяги та довідки на запит, поданий через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру, формуються за допомогою програмних засобів ведення Єдиного державного реєстру та надаються в електронній формі через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру в режимі реального часу.

Пошук сформованих виписок, витягів та довідок здійснюється на офіційному веб-сайті розпорядника Єдиного державного реєстру за номером та датою їх формування.

Сформовані виписки, витяги та довідки зберігаються у Єдиному державному реєстрі протягом одного року. Після спливу зазначеного строку в Єдиному державному реєстрі зберігаються відомості про факт формування виписки, витягу та довідки.

Вартість отримання документа – 75 відсотків плати, установленої за надання витягу, довідки та виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців у паперовій формі (станом на 01.01.2015: за надання витягу та довідки в електронній формі – 45,68 грн, за надання виписки в електронній формі – 18,27 грн). Ще 3 гривні у вигляді комісії сплачується Ощадбанку.

Крім того, передбачено безоплатний доступ до актуальних на момент запиту відомостей Єдиного державного реєстру, що забезпечується через офіційний веб-сайт розпорядника Єдиного державного реєстру шляхом їх пошуку, перегляду, копіювання та роздрукування.

Т. Дмитрук, державний реєстратор

LIVE OFFLINE
track image
Loading...