Місцеві пекарі дивують гадячан пасхальною здобою

Місцеві пекарі дивують гадячан пасхальною здобою

Місцеві пекарі дивують гадячан пасхальною здобою

Поділитися новиною

Місцеві пекарі дивують гадячан пасхальною здобоюВи не вмієте чи не хочете пекти паску, мовляв, це занадто забарна справа? Не збираєтеся перейматися випічкою, бо для невеличкої сім’ї достатньо двох-трьох пасочок? Але ж так хочеться посмакувати саме домашньою здобою, бо жодні магазинні прикраси не замінять бабусиного рецепту справжньої великодньої паски.

Із цією проблемою господиням допоможуть упоратися ось ці двоє – Яна та Андрій Павлюченки. За два роки подружжя завоювало авторитет гадяцьких гурманів своєю випічкою.

А минулого року їхні паски просто розмітали. Рецепт популярності простий – паска повинна бути домашньою. Коров’яче молоко, яйця, масло для незрівнянного аромату та побільше родзинок. Ніякої кураги чи цукатів – давнім традиціям не зраджують! Тож, як кажуть, усе геніальне – просте.

Фантазують місцеві пекарі лише над прикрасами. У минулому році поливали паску бельгійським шоколадом, цьогоріч розмістять на глазурі їстівні малюнки.

– У нас із чоловіком девіз: «Головне – не заробить, а щоб нас похвалили». Тож і печемо так, як вдома. Нам щодня привозять молоко із сіл, його ж нічим не заміниш, –  розповідає Яна Павлюченко.

…Тому й говорять, що їхні пиріжки, мов сільські. У асортименті гадяцьких пекарів 12 найменувань випічки: це пироги з лівером, капустою, печінкою, картоплею тощо. Ці всі смаколики можна придбати біля критого ринку поблизу універмагу «Росія», а також у магазинах міста.

– Ми як починали возити в магазини, то часто чули: «…Хто знає, із чого воно зроблене». Але за якість відповідаємо, адже випічкою ласують наші ж діти. У школу постійно йдуть із пиріжками і піцами, – продовжує Яна.

Та головний критик для майстрині – чоловік Андрій. Із ним вона узгоджує рецепт, він знімає першу пробу, він же займається й реалізацією товару.

Сама жінка навчалася кухарській справі у Гадяцькому ліцеї (нині вище професійне аграрне училище). Андрія добре знають як місцевого музиканта та ді-джея. Та міні-виробництво подружжя організувало від … безгрошів’я.

– Чоловік утратив роботу, я безробітна. Що робити? Тоді колись і спало на думку: «Ну, я можу пиріжків спекти». А він: «А я можу їх продати». Отак і почали, – розповідає Яна.

Згадали навчання в ліцеї, додали оптимізму і любові до справи. Так і тримаються девізу – уже похвалу почули аж з передової.

– Передаємо випічку хлопцям із АТО, а вони кажуть: «Не везіть нам багато, привезіть пиріжків Рижого (так по-доброму називають Андрія друзі – авт.)», – посміхається Яна.

Тож, господині, не гайте часу – побалуйте своїх рідних домашньою паскою від місцевого виробника.

Олена Савченко

Паски можна придбати на критому ринку біля «Росії» у четвер, п’ятницю і суботу. Ціна – 15, 25, 35 грн, залежно від ваги.

 

1 коментар до “Місцеві пекарі дивують гадячан пасхальною здобою

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...